IFI logo
Se flere bilder
Utsmykking med uttrykk

Foto: Jan Petter Lehne og Byggma

Utsmykking med uttrykk

Kommunen ønsket et fremtidsrettet og fleksibelt skolebygg, og ville ha med brukerne som en påvirkende faktor ved prosjekteringen. Resultatet ble et helhetlig og arealeffektivt bygg, der fokus er lagt på å lave livsløpskostnader, kvalitet og funksjonalitet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skolen består av en enkel bygningskropp i to etasjer, der undervisningsrommene er plassert langs med ytterveggene, slik at det dannes et indre rom der fellesarealer og en stor amfitrapp er lokalisert. Åpenhet, oversiktlighet og klare, enkle orienteringsprinsipper har vært viktige temaer for utformingen.

Ulike fargekoder

Som en effekt planla Arkitektkontoret Asplan Viak at hvert trinn skulle ha sin egen fargkode, slik at områdene for 8. klasse har blå innslag, 9. klasse har lille fargekode, og 10. klasse har oransje.

Robuste og vedlikeholdsvennlige

Ingen innervegger er bærende. Robuste og vedlikeholdsvennlige materialer er brukt på både vegger og gulv innvendig. Amfitrappen er laget av ask, på gulvet i vrimleområder ligger et epoksybasert terazzogulv, og slitesterk vinyl er brukt i undervisningsrommene. De fleste innervegger er av fibersementplater og synlig, støvbunden betong.

Høyglanset overflate

Som utsmykninger er det brukt spesialdesignede veggpanelplater med en høyglanset overflate fra kolleksjonen Fibo-Trespo Colour Collection. Blant de 28 standardfargene fant arkitektene tre som stemte overens med fargekodingen for de ulike trinnene. På veggplatene er det inngravert gamle ord og uttrykk fra Lyngdal. 

LYNGDAL UNGDOMSSKOLE

Hvor: Lyngdal Ungdomsskole med flerbrukshall, Vest-Agder.

Hva: Utsmykning i fellesarealer ved bruk av veggpanel, Fibo-Trespo ColourCollection. Spesialdesignede veggpanelplater i tre standardfarger, med gamleord fra den lokale dialekten satt opp med variert typografi over veggplatene.Totalt har byggeprosjektet et bruttoareal på 5.400 kvadratmeter, og byggingen har kostetcirka 160 millioner kroner.

Leverandør: Fibo-Trespo/ByggmaProduktegenskaper: Fibo-Trespo Baderomspanel kan benyttes som vanntettsjikt på vegger i våtrom. Platene egner seg også til garderober, vaskerom, renseanlegg,laboratorier etc. Fibo-Trespo Baderomspanel er et vanntett kledningssystembasert på kryssfinérplater belagt med høytrykkslaminat på framsiden oget sperrelaminat på baksiden. Veggpanelene er 2400 mm x 600 mm store, meden platetykkelse på 10,2 mm. Platene har et selvlåsende skjøtesystem. I tillegg tilplatene inngår montasjeprofiler av ekstrudert aluminium og av PVC som en delav kledningssystemet.

Byggherre: Lyngdal kommune

Interiørarkitekt: Asplan Viak

Totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør

Mer informasjon:

www.fibo-trespo.no 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.