Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Utsmykking med uttrykk

  •  
  •   Publisert:
Med Colour Collection tar Fibo-Trespo sikte på å utvide bruksområdene til sine veggpaneler.   Jan Petter Lehne og Byggma
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Kommunen ønsket et fremtidsrettet og fleksibelt skolebygg, og ville ha med brukerne som en påvirkende faktor ved prosjekteringen. Resultatet ble et helhetlig og arealeffektivt bygg, der fokus er lagt på å lave livsløpskostnader, kvalitet og funksjonalitet.

Skolen består av en enkel bygningskropp i to etasjer, der undervisningsrommene er plassert langs med ytterveggene, slik at det dannes et indre rom der fellesarealer og en stor amfitrapp er lokalisert. Åpenhet, oversiktlighet og klare, enkle orienteringsprinsipper har vært viktige temaer for utformingen.

Ulike fargekoder

Som en effekt planla Arkitektkontoret Asplan Viak at hvert trinn skulle ha sin egen fargkode, slik at områdene for 8. klasse har blå innslag, 9. klasse har lille fargekode, og 10. klasse har oransje.

Robuste og vedlikeholdsvennlige

Ingen innervegger er bærende. Robuste og vedlikeholdsvennlige materialer er brukt på både vegger og gulv innvendig. Amfitrappen er laget av ask, på gulvet i vrimleområder ligger et epoksybasert terazzogulv, og slitesterk vinyl er brukt i undervisningsrommene. De fleste innervegger er av fibersementplater og synlig, støvbunden betong.

Høyglanset overflate

Som utsmykninger er det brukt spesialdesignede veggpanelplater med en høyglanset overflate fra kolleksjonen Fibo-Trespo Colour Collection. Blant de 28 standardfargene fant arkitektene tre som stemte overens med fargekodingen for de ulike trinnene. På veggplatene er det inngravert gamle ord og uttrykk fra Lyngdal. 

LYNGDAL UNGDOMSSKOLE

Hvor: Lyngdal Ungdomsskole med flerbrukshall, Vest-Agder.

Hva: Utsmykning i fellesarealer ved bruk av veggpanel, Fibo-Trespo ColourCollection. Spesialdesignede veggpanelplater i tre standardfarger, med gamleord fra den lokale dialekten satt opp med variert typografi over veggplatene.Totalt har byggeprosjektet et bruttoareal på 5.400 kvadratmeter, og byggingen har kostetcirka 160 millioner kroner.

Leverandør: Fibo-Trespo/ByggmaProduktegenskaper: Fibo-Trespo Baderomspanel kan benyttes som vanntettsjikt på vegger i våtrom. Platene egner seg også til garderober, vaskerom, renseanlegg,laboratorier etc. Fibo-Trespo Baderomspanel er et vanntett kledningssystembasert på kryssfinérplater belagt med høytrykkslaminat på framsiden oget sperrelaminat på baksiden. Veggpanelene er 2400 mm x 600 mm store, meden platetykkelse på 10,2 mm. Platene har et selvlåsende skjøtesystem. I tillegg tilplatene inngår montasjeprofiler av ekstrudert aluminium og av PVC som en delav kledningssystemet.

Byggherre: Lyngdal kommune

Interiørarkitekt: Asplan Viak

Totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør

Mer informasjon

www.fibo-trespo.no 

Les også Åpen skole

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: