Kategorier

Meny

Konto

Unngå legevakten

De fleste ulykker skjer i hjemmet, men noen kan unngåes med litt planlegging. Å snuble på grunn av nivåforskjeller på ulike gulv er ikke morsomt. Med noen praktiske grep kan det unngåes.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Unngå legevakten

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange morer seg over sketsjen "Grevinnen og hovmesteren" på tv hver lillejulaften. Hovmesterens "nestenulykker" er morsomme å se på, men ikke så festlig å oppleve selv. 

Nivåforskjeller på gulv i hus eller leiligheter er en vanlig årsak til at mange snubler og skader seg hjemme eller på besøk hos andre. Oftest finner man slike nivåforskjeller i eldre hus, men fortvil ikke. Det finnes mange gode løsninger.  

Skap stor forskjell

Interiørarkitekt Wenche Aurland har flere tips til hva som kan gjøres for å forbedre nivåforskjeller på gulv.

- Det beste er å begrense nivåforskjeller i huset til maks to forskjellige. Da er det viktig at forskjellen på disse nivåene utgjør en virkelig forskjell, minimum 4 cm. Er forskjellen for liten, blir det bare til irritasjon, og i verste fall en kant som man snubler og faller i, sier Aurland.

Ulike materialer

Ofte ønsker man å skape like flater og helhet når man bygger nytt, eller pusser opp. Mellom gulv med nivåforskjeller er det lurt å tenke annerledes.

- Når det gjelder materialer på gulv med ulik høyde, så er det viktig at de ulike gulvene har forskjellige materialer og farge, men ikke mer enn to forskjellige. Kort sagt; ikke prøv å skjule nivåforskjeller med farge og materialer, oppfordrer interiørarkitekten.   

Noen velger å bygge opp ulike gulv i lik høyde.

- Hvis man ønsker å bygge opp det ene gulvet til samme nivå som det andre, så kan er skjøtelist være tingen. Og her gjelder samme regel. Det er bedre å velge to ulike farger og materialer på gulvene, enn å prøve å finne noe som nesten ligner. Stå for ulikhetene, anbefaler Aurland. Da kan du stå og gå stødig på gulvet også

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]