IFI logo
Se flere bilder
Tepper med flekkfjerningsgaranti

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Tepper med flekkfjerningsgaranti

En spesiell fiber gjør nå at teppeprodusenten Danfloor tør å gi ti års garanti på flekkfjerning, lysekthet og gjennomslitasje på flere av sine teppekolleksjoner. Så da gjør det jo lenger ingenting hvis minstemann er litt uforsiktig med ketchupflaska eller fargetusjene!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fiberen, ved navn Marquèsa, er ingen ny oppfinnelse, men nå lanserer den danske teppeprodusenten Danfloor den som en del av sine teppekolleksjoner for boligmarkedet.

Ti års garanti

Det som er så spesielt med teppefiberen er at den er helt tett og gjennomfarget. Dette betyr at den ikke kan ta opp vann eller væske - og dermed blir veldig lett å rense. Du kan faktisk bruke ren Klorin til å vaske teppet uten at det vil ta skade!

Produsenten anser Marquèsa-teppene som så tøffe at de gir ti års garanti på flekkfjerning, lysekthet og gjennomslitasje.

Rens av teppene

Rensing av teppene foregår stort sett på samme måte som med andre tepper. Få opp flekken så raskt som mulig, for eksempel ved hjelp av tørkerull. Ellers kan man bruke tørkerull med kaldt vann for å få opp vannløselige flekker.

Hvis heller ikke dette fungerer, er neste steg flekkfjerningsmiddel eller tepperensmaskin. På de aller vanskeligste flekkene kan man bruke en oppløsning med 50 prosent vann og 50 prosent Kloring, eller ren Klorin.

Men selv om teppet skal ha superkrefter i forhold til flekkfjerning, betyr det ikke at du slipper unna den jevnlige støvsugingen. Husk å støvsuge etter behov for å forhindre at for mye støv og smuss legger seg i teppet.

Mer informasjon

www.danfloor.dk

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.