IFI logo
Se flere bilder
Teppenyheter

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Teppenyheter

Den aller største gulvmesse, Domotex i Hannover, var i år rekordstor med 1.360 utstillere fra hele verden. Trendene er globale, spesielt i teppebransjen.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trendbildet preges av at produsenter av alle typer gulvbelegg er innovative. Nye produksjonsteknikker gjør det meste mulig når det gjelder kombinasjoner og overflater - tekstile gulver ikke noe unntak.

Fargebildet sier at den brune skala er aller mest trendy - mørkebrun, sjokoladebrun, karamell - og en hel del brente toner mot rust, rødt og oransje.

Det var et stort utvalg av flosstepper på markedet i året som gikk, dvs. de langhårete ulltepper. De vil dominere i år også, men i en ny kvalitet: Nå kommer de mer blanke flossvarianter - i polyester.

En fornyelse av gamle kjenninger er også på gang, som betyr at tilnærmet orientalske tepper er tilbake, men nå i en annen variant enn de vi har sett i så mange år. Vi får romantiske-, barokk- og ornamentmønstre i trendbildet, altså ikke helt som de gamle orientalske.

Verdt å merke seg også er at nordisk design nå er veldig populært world wide. Det er trendsettende og litt klasse med det nordiske.

Se også Fargemagasinet nr. 1/06.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.