Kategorier

Meny

Konto

Suksess for vedovn-pant

Oslo kommunes tilbud om støtte til å bytte ut gamle vedovner med nye er populært. I januar søkte tre ganger så mange støtte som i samme måned i fjor. Samtidig er luftkvaliteten i hovedstadsområdet blitt markant forbedret.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Suksess for vedovn-pant

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. januar i år innførte ENØK-bedriften i Oslo kommune en innbytteordning der man får 3000 kroner i støtte for å bytte inn gamle vedovner mot nye rentbrennende modeller. Responsen har ikke latt vente på seg. løpet av januar i år hadde tre ganger så mange som i fjor fått innvilget slik støtte.

- I løpet av januar fikk 150 personer tilsagn om støtte. De fleste som søker, får et positivt svar. Tilsvarende tall i fjor var 50, sier sivilingeniør Bente Widding i Interconsult til nyhetsbyrået Newswire. Interconsult bistår Oslo kommune i arbeidet med blant annet innbytte av vedovner.

- Vi gir også støtte til andre tiltak som kan bedre luftkvaliteten. I januar mottok vi totalt 238 søknader, inkludert de 150 som gjaldt gamle vedovner. 202 av søknadene var fra private husholdninger, sier hun.

Renere luft

For å få 3000 kroner i støtte må man søke før man kjøper ny ovn. Det kreves også at ovnen skal være installert etter forskriftene før man får utbetalt støtten. Widding har stor tro på at støtten til rentbrennende vedovner er en fornuftig miljøinvestering.

- Dette er et godt tiltak for å motvirke luftforurensingen. Det er for tidlig å si noe om hva slags innbytteordning vi kan tilby til neste år, men vi syns dette er et veldig positivt tiltak, sier Widding.

Helse- og velferdsetatens rapport om luftkvaliteten i hovedstaden viser at det generelt var god luftkvalitet i hele byen i januar, med langt færre overskridelser av grenseverdiene som Statens forurensningstilsyn og Folkehelseinstituttet anbefaler sammenlignet med januar i fjor.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]