IFI logo
Se flere bilder
Stor vekst i boligalarmer

Foto:

Stor vekst i boligalarmer

På kort tid har antall boligalarmer skutt i været. - Snart har de fleste alarm i boligen sin, sier Gunnar Visnes i Nelfo.

Kjell Magne Kaasa

Kjell Magne Kaasa
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

El-bransjen markerer seg i denne uken med fagtreffet Eliaden 2004 i Lillestrøm, og kan notere seg at interessen for boligalarmer er sterkt økende. På bare ett år har Hafslund Sikkerhet doblet antall boligalarmkunder. En annen av de største aktørene i markedet, Securitas Direct, har økt kundeporteføljen med 30 prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Skremte tyver

- Vi merker en sterk økning i omsetningen til våre medlemmer. Det er blitt større bevissthet rundt det å passe på det man eier. Samtidig har forsikringsselskapene blitt flinkere til å fortelle om de økonomiske gevinstene ved å ha alarm, i form av premiereduksjon og andre rabatter, forklarer Gunnar Visnes i Nelfo, bransjeforeningen for landets 1300 elektroinstallatører.

Utviklingen har også fått følger for ferdselen til innbruddstyvene. En fersk undersøkelse som Securitas Direct har gjort hos sine kunder, viser at hele 99,9 prosent av boligene med alarm aldri har hatt innbrudd.

- Selv om det fremdeles er klart flere boliger med alarm i byene, vil nok utviklingen gå mot at de fleste boligeiere skaffer seg alarm. Ikke minst skyldes dette at alarmsystemene nå bare koster en tiendedel av det de kostet for 10-15 år siden, sier Visnes til nyhetsbyrået Newswire.

Alarm på sms

Alarmene blir også mindre prangende, viser tendensen hos Eliaden-utstillerne på Norges Varemesse på Lillestrøm. Flere trådløse alarmer godkjennes nå enn tidligere, ettersom kvaliteten er blitt bedre.

- Med trådløs alarm blir det mindre jobb for installatøren. Samtidig slipper eieren å se ledninger over alt, sier Vidar Lippestad, formann i Alarmgrossistenes forening. Lippestad er også daglig leder hos en av landets største sikkerhetsgrossister, Teletec Connect, og bekrefter at interessen for alarmer er sterkt økende.

En annen trend er økningen i kunder som vil ha alarmvarsling direkte på mobiltelefonen, i form av en tekstmelding. Tekstmeldingene forteller om alarmen skyldes innbrudd, brann eller vannskader.

På nett med hytta

- Det er også en sterkt økende interesse for å kunne overvåke hytta hjemmefra, enten i form av alarm-tekstmeldinger, kameraer eller internett. Trolig ligger mye av forklaringen i at hyttene blir mer og mer eksklusive og verdifulle, sier Lippestad.

- Mange av hyttene ligger så avsidesliggende til at mange velger å heller ha kontroll over alarmen selv, enn å være tilknyttet et vaktselskap som gjerne har minst like lang vei frem til hytta.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.