Kategorier

Meny

Konto

Slik unngår du svarte fuger i dusjen

Dusjer du rett på vegg, er sannsynligheten stor for at misfargede fuger allerede er et kjent og irriterende problem. Heldigvis kan det lett unngås.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik unngår du svarte fuger i dusjen

Foto: Chera Westman/ifi.no og Øistein Lie/ifi.no

Et fuktig og varmt miljø med såperester er et populært oppholdssted for mugg og sopp. Bevegelser i huset lager ørsmå sprekkdannelser i den sementbaserte fugemassen. De er så små at du ikke ser dem med det blotte øyet, men store nok til å suge til seg vann som danner grobunn for soppveksten som misfarger fugen. 

Løsningen på problemene er å impregnere flisene jevnlig med fugeimpregnering. Da stopper du vanninntregningen, og soppen og muggen får dårligere vekstvilkår. Produktet leveres av Alanor.

Slik gjør du:

1. Sørg for at fugene er rene og tørre. Renser du dem med et ordentlig rensemiddel, som Plumbo bad- og dusjrens, er du helt sikker på at fugene er rene og klare for impregnering.

2. Påfør rikelig med fugeimpregnering på de aktuelle områdene. Bruk enten sprayen, eller påfør med pensel. Trekker væsken fort inn, påfør flere ganger.

3. Tørk av overflødig impregnering med en fuktig, lofri klut, og polér flaten med en tørr klut eller tørkepapir.

Vannet vil nå perle seg på fugene i stedet for å trekke inn. I dusjsonen er det anbefalt å gjenta behandlingen 2-4 ganger i året for å være garantert et langvarig resultat.  

Dele på Pinterest Produktet kan påføres med pensel.

Produktet kan påføres med pensel.

Mer informasjon

www.alanor.no

www.krefting.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]