Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Slik unngår du svarte fuger i dusjen

Når vannet perler seg på fugene fungerer impregneringen.   Chera Westman/ifi.no og Øistein Lie/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Dusjer du rett på vegg, er sannsynligheten stor for at misfargede fuger allerede er et kjent og irriterende problem. Heldigvis kan det lett unngås.

Et fuktig og varmt miljø med såperester er et populært oppholdssted for mugg og sopp. Bevegelser i huset lager ørsmå sprekkdannelser i den sementbaserte fugemassen. De er så små at du ikke ser dem med det blotte øyet, men store nok til å suge til seg vann som danner grobunn for soppveksten som misfarger fugen. 

Løsningen på problemene er å impregnere flisene jevnlig med fugeimpregnering. Da stopper du vanninntregningen, og soppen og muggen får dårligere vekstvilkår. Produktet leveres av Alanor.

Slik gjør du:

Produktet kan påføres med pensel.
Produktet kan påføres med pensel.

1. Sørg for at fugene er rene og tørre. Renser du dem med et ordentlig rensemiddel, som Plumbo bad- og dusjrens, er du helt sikker på at fugene er rene og klare for impregnering.

2. Påfør rikelig med fugeimpregnering på de aktuelle områdene. Bruk enten sprayen, eller påfør med pensel. Trekker væsken fort inn, påfør flere ganger.

3. Tørk av overflødig impregnering med en fuktig, lofri klut, og polér flaten med en tørr klut eller tørkepapir.

Vannet vil nå perle seg på fugene i stedet for å trekke inn. I dusjsonen er det anbefalt å gjenta behandlingen 2-4 ganger i året for å være garantert et langvarig resultat.  

Mer informasjon

www.alanor.no

www.krefting.no

Les også Stopp de usynlige muggangrepene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: