Kategorier

Meny

Konto

ANNONSE

Slik gjør du underlaget perfekt før du maler

Før du maler veggen, bør du sikre at underlaget er slett og uten sprekker og andre skavanker. Med sparkel- og fugemasse får du en perfekt start på oppussingen og flott resultat etterpå.

 • PERFEKT VEGG: Maling skjuler ingen skavanker i underlaget. Gjør et godt forarbeid – tett hull, rifter og glipper før du maler – så får du et perfekt resultat.

  Foto: Casco

 • RULL UT CASCO WALLCRAFT: Casco WallCraft kan brukes for å flekk- eller helsparkle en rekke ulike materialer og gi et perfekt underlag for maling eller tapet. Sparkelen er lett å påføre med rull.

  Foto: Casco

 • SPARKLE MED WALLCRAFT: Sparkelen er finkornet og lett å slipe, og gir en fin overflate.

  Foto: Casco

 • SKJUL FLISER: Bruk WallCraft for å sparkle over gamle veggfliser. Det er en gunstig løsning for rimelig renovering av både baderom og sprutsonen på kjøkkenet.

  Foto: Casco

 • TETT GLIPPENE: PaintFlex er en overmalbar fugemasse for innen- og utendørs bruk. Den brukes blant annet til å tette glipper i hjørner eller mot tak, skjule sprekker i panel og listverk eller tette sprekker rundt dører og vinduer. Fugen kan males over etter cirka en time.

  Foto: Casco

 • LETT Å FÅ DET FINT: Legg Casco PaintFlex-patronen i en fugepistol og skjær av patronspissen på skrå slik at åpningen er noe mindre enn fugebredden. Påfør fugemassen i fugen og sørg for at fugemassen får full kontakt med fugesidene og at det ikke oppstår luftbobler. Glatt ut med fingeren fuktet i vann.

  Foto: Casco

Går du med et ønske om å pusse opp hjemme? Å male om et rom er en rask og enkel måte til forandring. Men før du griper fatt i maleverktøyet bør du sikre at veggene er slette og uten skader.

Et strøk maling eller to skjuler ingen skavanker – tvert imot vil de fremtre mer tydelig når veggene er nymalt.

Her er en enkel oppskrift på forarbeid med sparkel og fugemasse:

1. Rydd rommet, behold lyset på

Tøm rommet for møbler og ta ned hyller og bilder. Fjern gardinstenger og annet som er skrudd fast i veggene. Sett inn et par arbeidslamper slik at du har godt med lys.

RULL UT CASCO WALLCRAFT:

RULL UT WALLCRAFT: Casco WallCraft kan brukes for å flekk- eller helsparkle en rekke ulike materialer og gi et perfekt underlag for maling eller tapet. Sparkelen er lett å påføre med rull. 
(Casco)

2. Sjekk og utbedre skader

SPARKLE MED WALLCRAFT:

SPARKLE MED WALLCRAFT: Sparkelen er finkornet og lett å slipe, og gir en fin overflate.
(Casco)

Se over alle flater som skal males, og glatt ut ujevnheter og tett huller etter spikere og skruer med en finkornet sparkelmasse. Casco WallCraft gjør det enkelt å få de fleste underlag perfekte for maling eller tapetsering. Sparkelmassen er spesielt utviklet for ombygging og renovering, og fester godt på alt fra flisene på kjøkkenet eller badet, stuens glassfiberstrie, mur og andre veggflater – helt uten bruk av primer. Casco WallCraft kan påføres i sjikttykkelser på opptil 20 mm per sjikt og påføres med rull eller sparkelverktøy.

3. Slip og fjern støv

Etter kort tids herding kan Casco WallCraft-sparkelen slipes. Massen er finkornet og lett å slipe, og støver lite. Fjern eventuelt støv med støvsuger eller tørr mikrofiberklut. Vær nøye slik at du unngår å få støv i malingen før den tørker.

SKJUL FLISER:

SKUL FLISENE: Bruk WallCraft for å sparkle over gamle veggfliser. Det er en gunstig løsning for rimelig renovering av både baderom og sprutsonen på kjøkkenet.
(Casco)

4. Tett glippene

TETT GLIPPENE:

TETT GLIPPENE: PaintFlex er en overmalbar fugemasse for innen- og utendørs bruk. Den brukes blant annet til å tette glipper i hjørner eller mot tak, skjule sprekker i panel og listverk eller tette sprekker rundt dører og vinduer. Fugen kan males over etter cirka en time. 
(Casco)

Små glipper i listverk, sprekker i overgangen mellom tak og vegg og andre små tørkesprekker tettes med en fleksibel og overmalbar fugemasse. Casco PaintFlex er lett å påføre og glatte ut. Fugemassen har god elastisitet, slik at fugen ikke sprekker opp igjen ved fremtidige bevegelser og fester godt på de fleste materialer. Casco PaintFlex kan brukes istedenfor en vanlig akryl- eller malerfug, med et resultat som holder sprekken usynlig over lang tid. Fugemassen kan overmales med de fleste malinger.

LETT Å FÅ DET FINT:

LETT Å FÅ DET FINT: Legg Casco PaintFlex-patronen i en fugepistol og skjær av patronspissen på skrå slik at åpningen er noe mindre enn fugebredden. Påfør fugemassen i fugen og sørg for at fugemassen får full kontakt med fugesidene og at det ikke oppstår luftbobler. Glatt ut med fingeren fuktet i vann.
(Casco)


5. Mal i vei!

Etter at du har rengjort det som skal males og dekket tilstøtende flater, er det på tide for selve forandringen. Nå har du et underlag som gir malingen rettferdighet og du kan glede deg til det ferdige resultatet i et rom uten synlige skavanker.

Oppdatert: 04.12.2020  
Casco WallCraft gir deg en bra start på oppussingen.

Casco WallCraft gir deg en bra start på oppussingen.
(Casco)

Visste du at:

Casco WallCraft kan brukes for å flekk- eller helsparkle en rekke ulike materialer og gi et perfekt underlag for maling eller tapet:

· Keramiske fliser med fuger

· Malte vegger

· Glassfiberstrie

· Tekstil- eller strukturtapet

· Fuger mellom prefabrikerte himlingsplate

· Sprekker/ru overflate/fuger i mur

· Dekorpuss

· Større hull og skader på vegg, tak og gulv

ANNONSE

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Casco WallCraft og Casco PaintFlex

Gjør veggen slett og tett før du maler

         

[Some text some message]