IFI logo
Se flere bilder
Skreddersy dine egne møbler

Foto:

Skreddersy dine egne møbler

Møbler som åpner for individuell tilpasning er den store trenden på årets Møbelmesse i Ålseund.

Øyunn Syrstad Høydal

Øyunn Syrstad Høydal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De nye møblene er laget etter ulike modulprinsipper. Dermed kan du lage vinkler og buer av samme sofa og velge mellom ulike armlener og tilbehør som puffer, puter og nakkestøtter. Salongbordene har klaffeordninger som gjør at bordet kan endres etter hvilken sofafasong du velger, og vitrineskapet setter du sammen selv.

- Trenden viser en slags kollektiv individualisme. Kundene vil ha muligheten til å lage sin helt personlige vri, mener Knut Skoe i Møbelrådet, som er informasjonskontoret for den norske møbelbransjen.

Forandring fryder

- Kundene er villige til å betale mer for møbler som gir muligheter til individuell tilpasning og forandring. Denne muligheten har det vært lite av i markedet tidligere, forteller markedssjef Thor Harald Sæther hos møbelprodusenten Aannø.

De fleksible løsningene gjør også hverdagen enklere for et folk som stadig flytter mer på seg. Nå kan vitrineskapet og sofaen bygges om hvis den nye boligen har mindre stue enn den forrige, eller hvis det nye spisebordet tar større plass.

Sæther mener den store valgfriheten er et av de store skillene mellom møbler som lages av norske produsenter og billigere importvarer.

- På skapene våre kan du bytte knotter, skrog, bein og glassdeler etter eget ønske, og den muligheten tilbyr ikke billigprodusentene, mener han.

Lange tv-kvelder

Ekornes har vært en foregangsbedrift i forhold til å tenke modulbaserte møbler, og under årets Møbelmesse lanserer selskapet en videreutvikling av konseptet.

- Hjemmekino er en av de mest aktuelle innredningstrendene for det kommende året. Ny teknologi skaper behov for mer komfort og fleksibilitet i innredningen, sier Arve Ekornes. En av årets nyheter er "Fairytale", et stort sofahjørne som kan inngå som en komfortabel del av den vanlige sofaen, eller fungere som en frittstående kosekrok.

- Her kan mor lese eventyr for å få barna i seng, og litt senere på kvelden kan far fortelle eventyr for å få mor i seng, foreslår Ekornes.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.