IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Skjul sprekker i gulvet

Foto: ifi.no

Skjul sprekker i gulvet

Tre er levende materiale. Det gjør at parkett beveger seg noe gjennom året. Bevegelsene kan medføre sprekkdannelser i skjøter i fyringssesongen som forsvinner om sommeren.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men av og til kan setninger eller endringer i bygningskonstruksjonen medføre at sprekker mer eller mindre blir permanente.

Fugemasse

For å utbedre slike skjemmende skavanker kommer nå Soudal med en fugemasse i fem parkettrelaterte farger: lys eik/bøk, medium eik/bøk, furu/lønn, kirsebær og teak/merbau. Andre farger på forespørsel. Massen fanger opp bevegelser på 15 %. Soudal Parkettkitt kan også benyttes til laminatgulv og i sprekksoner mellom gulv/vegg og gulv/listverk. Parkettkitt er en løsemiddelfri masse på polyakrylatbasis. Den er vannfast og overlakkerbar etter herding. Soudal markedsføres i Norge av Alanor AS.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.