Kategorier

Meny

Konto

Skal jeg lakkere det nye gulvet?

Jeg skal legge nytt parkettgulv i stua. Er det OK å lakke det to ganger ekstra før det tas i bruk? Jeg har lagt merke til at parkettgulv etter noen år blir grå i skjøtene og at treverket sveller der.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Skal jeg lakkere det nye gulvet?

Foto: Alfort, Jordan

Du bør absolutt ikke lakkere gulvet etter legging og før bruk, hvis du kjøper et ferdiglakkert parkettgulv. Grunnen er at det fabrikklakkerte gulvet har en meget hard overflate som har herdet under påvirkning av UV-lys. Den nye lakken kommer til å ha vanskelig for å hefte til dette underlag. Du risikerer problemer med at lakken slipper, sprekker opp og blir stygg. Før et UV-herdet gulv omlakkeres må det mattslipes.  

Bruk lite vann

Det er faktisk en myte at man kan forsegle skjøter ved å lakkere etter montering. Parketten vil bevege seg naturlig gjennom å svelle og krympe gjennom sesongene, og da sprekker lakken opp i skjøtene.

For å unngå at parketten blir grå i skjøtene og at treverket sveller, bør du bruke lite vann ved daglig rengjøring. Tørrmopping eller støvsuging holder normalt. Flekker fjernes lokalt.

Vil du vaske gulvet, bør du vri opp kluten godt, eller enda heller kun dusje moppen eller kluten med vann når du vasker.

Dele på Pinterest SPAR PÅ VANNET:  Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)

SPAR PÅ VANNET: Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]