Kategorier
Meny
Konto
menu
Annonse

Skal jeg lakkere det nye gulvet?

Jeg skal legge nytt parkettgulv i stua. Er det OK å lakke det to ganger ekstra før det tas i bruk? Jeg har lagt merke til at parkettgulv etter noen år blir grå i skjøtene og at treverket sveller der.

cloud_download
fullscreen
  • <b>SPAR PÅ VANNET: </b> Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)

    Foto:

  • <b> FERDIGLAKKERT: </b> Et fabrikklakkert gulv skal ikke lakkeres igjen etter legging. Gulvet har en hard overflate ny lakk ikke vil hefte godt nok til. (Foto: Alfort)

    Foto:

Annonse

Du bør absolutt ikke lakkere gulvet etter legging og før bruk, hvis du kjøper et ferdiglakkert parkettgulv. Grunnen er at det fabrikklakkerte gulvet har en meget hard overflate som har herdet under påvirkning av UV-lys. Den nye lakken kommer til å ha vanskelig for å hefte til dette underlag. Du risikerer problemer med at lakken slipper, sprekker opp og blir stygg. Før et UV-herdet gulv omlakkeres må det mattslipes.  

Bruk lite vann

SPAR PÅ VANNET:  Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)

SPAR PÅ VANNET: Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)

Det er faktisk en myte at man kan forsegle skjøter ved å lakkere etter montering. Parketten vil bevege seg naturlig gjennom å svelle og krympe gjennom sesongene, og da sprekker lakken opp i skjøtene.

For å unngå at parketten blir grå i skjøtene og at treverket sveller, bør du bruke lite vann ved daglig rengjøring. Tørrmopping eller støvsuging holder normalt. Flekker fjernes lokalt.

Vil du vaske gulvet, bør du vri opp kluten godt, eller enda heller kun dusje moppen eller kluten med vann når du vasker.

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]