Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Skal jeg lakkere det nye gulvet?

 FERDIGLAKKERT:  Et fabrikklakkert gulv skal ikke lakkeres igjen etter legging. Gulvet har en hard overflate ny lakk ikke ...   Alfort, Jordan
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Jeg skal legge nytt parkettgulv i stua. Er det OK å lakke det to ganger ekstra før det tas i bruk? Jeg har lagt merke til at parkettgulv etter noen år blir grå i skjøtene og at treverket sveller der.

Du bør absolutt ikke lakkere gulvet etter legging og før bruk, hvis du kjøper et ferdiglakkert parkettgulv. Grunnen er at det fabrikklakkerte gulvet har en meget hard overflate som har herdet under påvirkning av UV-lys. Den nye lakken kommer til å ha vanskelig for å hefte til dette underlag. Du risikerer problemer med at lakken slipper, sprekker opp og blir stygg. Før et UV-herdet gulv omlakkeres må det mattslipes.  

Bruk lite vann

<b>SPAR PÅ VANNET: </b> Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)
SPAR PÅ VANNET: Tørre rengjøringsmetoder eller godt oppvridd klut er best for parketten. (Foto: Jordan)

Det er faktisk en myte at man kan forsegle skjøter ved å lakkere etter montering. Parketten vil bevege seg naturlig gjennom å svelle og krympe gjennom sesongene, og da sprekker lakken opp i skjøtene.

For å unngå at parketten blir grå i skjøtene og at treverket sveller, bør du bruke lite vann ved daglig rengjøring. Tørrmopping eller støvsuging holder normalt. Flekker fjernes lokalt.

Vil du vaske gulvet, bør du vri opp kluten godt, eller enda heller kun dusje moppen eller kluten med vann når du vasker.

Les også Når valget står mellom oljet eller lakkert gulv

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Spørsmål og svar

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: