Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Sinsen silo

  •  
  •  
Fasaden til Sinsen Panorama sett fra Trondheimsveien.   Bilder av: Tor Henning Støldal/ifi.no
Sinsen Silo ble bygget i 1952 og rager 47 meter i været. Her var det engang landlig, nå har Sinsen Panorama adresse Trondheimsveien 197 ved en av de store inn- og utfartsveier i Oslo.

Sinsen Panorama består av to deler - selve kornsiloen og det tilhørende kornlageret. For Inka Eiendom AS har det vært en omfattende og krevende ombygging ved bruk av glass og stål i fasadene på begge sider av siloen.

Tilsammen har silo og kornlageret fått 177 selveierleiligheter, varierende fra 42 til 102 kvadratmeter i silodelen og fra 27 til 156 kvadratmeter i kornlageret. Begge hovedseksjonene har også åtte toppleiligheter over to plan. En felles takterasse har en unik utsikt.

Bygningsmessig har selvsagt siloen vært den største utfordringen. Den består av 12 sirkelformer og siloens originale buede utforming er bevart i leilighetene. Siloens indre vegger er også beholdt i sin røffe struktur; her finner vi kun malt ubehandlet betong. Veggkonstruksjoner er ellers gipsplater som er sparklet og malt tradisjonelt. I trappehus og felles gangarealer finner vi også igjen silovegger i malt ubehandlet betong.

Eik på gulvet

Gulvene i leilighetene har fått eikeparkett som er lagt på flytesparklet betong. Her er det lagt gulvvarme under tregulvet. Alle bad er flisbelagt.

Utvendig er de opprinnelige konstruksjoner i silo- og magasindel pusset og malt eller glassbelagt med aluminiumsinnramming. I silodelen er male- og gulvarbeidet utført av Malercompagniet Oslo A/S, mens Sonar Bygg i Oslo har hatt den samme oppgaven i det gamle kornlageret.

Les også Grünerløkka Studenthus

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer

Nyeste artikler

HappyHomes annons