IFI logo
Se flere bilder
Se trendene på veggene...

Foto: Erik Norrud, produsentene og ifi.no

Se trendene på veggene...

Høsten er tid for nye trender - også på veggene i form av nye tapetkolleksjoner. En rekke fargerike nyheter og kule barne- og ungdomstapeter er noen av nyhetene.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vakre blomster, elegante pelikaner, graffiti eller skatere langs veggen er noe av de siste freshe tapetmulighetene. Å designe sitt helt eget tapet er også et alternativ for den kreative.

Natur på lur

Når høsten kommer for fullt og kulda setter inn, kan et tapet med for eksempel pene blomster, friske blader eller trær være noe av det som gir oss energi og sommerfølelse, selv midt på vinteren. 

- Naturmotiver og botaniske design med for eksempel trær og blader fortsetter i tapetkolleksjonene. Det kommer også flere treimitasjoner, og matte tapeter med blanke blomster blir det mer av, sier designsjef Eilert Ask hos tapetleverandøren Borge AS. 

Han har også tro på at farger som lilla, grått og blått blir å finne i norske hjem fremover, i tillegg til de lyse, duse fargene. Glansbildelignende motiver, ulike husmotiver og 50-tallsinspirerte mønster finner man også både på stoffer og tapeter nå.

- Så har fototapetet kommet for fullt og det tar bare helt av, forteller designeren - som ikke har designet det, - for fototapet er det nemlig forbrukerne selv som kan designe etter eget ønske og motiv.

Se flere bilder
Fototapet popper opp på stadig flere norske vegger.  Man kan kjøpe ferdiglagde tapeter eller designe sine egen tapet utifra egne bilder.

Foto:

Fototapet popper opp på stadig flere norske vegger. Man kan kjøpe ferdiglagde tapeter eller designe sine egen tapet utifra egne bilder.

Kule saker for kule karer

Barnerom har lenge vært lyseblå eller rosa, og tapetutvalget har vært begrenset. Nå kan barna velge mellom mye mer og tøffere saker. Romfart, kule biler, tapeter med graffiti er noen av alternativene. Sportsinteresserte ungdommer kan velge en skater på veggen eller kanskje bruke et bilde av seg selv i aksjon og få gjort det om til et tapet på Mr Perswall.

For barn og foreldre (!) som likevel foretrekker det sarte og søte finnes det nydelige sommerfuglmotiver, søte dokker og skjønne blomster som kan skape drømmerommet for minstejenta eller lillebror.

Tapetser hele rommet

Å tapetsere en vegg eller fire går forholdsvis raskt, og man slipper malingsøl og mye rot. Mange vet ikke hvor fort det går å tapetsere en vegg, men når de først har prøvd, blir det gjerne flere tapetserte vegger i huset.

Trenden nå er også at man tapetserer flere vegger - gjerne hele rommet. Det skaper en fin helhet. Om du er usikker på hvordan det blir, få inspirasjon i interiørmagasiner, sjekk tapetleverandørenes forskjellige nettsider og/eller tenk på stemningen i tapetserte rom du har vært i.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.