Kategorier

Meny

Konto

Se opp for løse deler

Balkonger utsettes for fukt fra alle kanter.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Se opp for løse deler

Foto: Ragnhild Bruland

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Om ikke overflaten er tett, fylles den med vann, som kan sprenge i stykker balkongen når fukten fryser. Det gjør balkongen ekstra utsatt.

Avsperre området

Skader på balkongen kan raskt bli et sikkerhetsproblem. Ikke bare når betongbiter faller ned, men også bæreevnen kan reduseres. Det kan føre til alvorlige ulykker om de ikke repareres i tide. Når biter først har begynt å falle ned, må du sørge for at området under balkongene avsperres slik at ingen som ferdes under skades.

Diffusjonsåpne

De vanligste skadene skyldes sprekker som følge av dårlig utført arbeid, løsninger som fører til vannansamlinger, bruk av uegnede reparasjonsmaterialer eller dårlig vedlikehold. Overflatebeskyttelsen av balkonger må beskytte mot vanninntrenging, men samtidig slippe ut fukt som likevel har trengt inn i betongen. De skal altså være diffusjonsåpne.

Viktig med beskyttelse

Avhengig av kvaliteten på betongen, vil det alltid pågå en karbonatisering i betongen. Det vil si at det skjer en kjemisk reaksjon mellom herdet betong og karbondioksid. Dette er en normal prosess og den skal normalt avta med årene. Dersom den øker og fører til at ph-verdien i betongen synker under 9,5 vil armeringen korrodere – ruste. Beskyttelse av betong er derfor svært viktig.

Føre var

Den øvre delen av balkongen må være motstandsdyktig mot sprekkdannelse, ha høy slitestyrke og være UV-resistent. Ved inspeksjon av balkongene skal du være spesielt opptatt av å se etter sprekker og rustflekker. Du har alt å tjene på at malermesteren vedlikeholder overflaten så raskt som mulig etter at tegn til skader er observert. Det reduserer skadeomfanget og behovet for en mye mer omfattende reparasjon. I ekstreme tilfeller må hele balkongen tas ned og festes inn i bygningskroppen på nytt. Det er dyrt.

Det er bedre å være føre var.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]