Kategorier

Meny

Konto

Ru overflate på spisestuebordet

Jeg har et spisestuebord i hvitvasket eik som har blitt skadet etter at jeg vasket det med mikrofiberklut. Kluten har gitt bordet en ru, sandpapiraktig overflate. Hva kan jeg gjøre for å rette opp skaden?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ru overflate på spisestuebordet

Foto:

At det er mikrofiberkluten som har skadet treverket er nok usannsynlig.

- Mikrofiberkluter kan brukes på alle overflater bortsett fra myke overflater, som plexiglass. Det er veldig usannsynlig at treverket får skader, selv dersom det er brukt en grovere mikrofiberklut, sier Marianne Grøtte, produktsjef for rengjøring hos Jordan.

Fiberreisning

Audun Klauseie hos Alanor er enig i at mikrofiberkluten ikke bør ha skadet treverket, og legger frem en annen teori.

- Jeg vil anta at er bordet behandlet med for lite såpe, og fibrene har trukket til seg fukt når hun har rengjort med vann, slik at det har oppstått fiberreisning, sier han.

 Bruker du et svært fint slipepapir på en kloss, ikke grovere enn 240 korning, kan denne rue overflaten pusses bort.

- Det kan lønne seg å fjerne de øverste toppene ved å pusse i 45 grader på treverkets fiberretning først, før man deretter pusser langs fiberretningen. Men husk alltid å se til at slipepapiret ikke lager riper på overflaten, råder Klauseie.

Videre behandling

For å få en mer holdbar overflate og forhindre at fiberreisningen skjer igjen, kan det være lurt å etterbehandle overflaten. Det er vanskelig å få olje eller lakk til å feste på en såpebehandlet overflate fordi den er veldig fet, men møbelprodusenten har helt sikkert noen anbefalinger for hvordan du best skal ta vare på bordet ditt.

Et alternativ er å vokse bordet med en fargeløs voks, slik at du får et vannavvisende sjikt på toppen.

Mer informasjon

www.alanor.no

www.jordanvethvordan.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]