Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Rosa og metallisk krakk

Krakken var sjarmerende, men fargene passet dårlig inn i det øvrige interiøret. Ved hjelp av litt maling ble den både metallisk og søt.

 • Nå passer krakken fint inn i rommet.

  Foto:

 • Før: Krakken var artig, men passet ikke inn.

  Foto:

 • Vi begynte med en vask. Til dette bør man benytte hansker.

  Foto:

 • Først pusset vi med korning 60.

  Foto:

 • Deretter 150.

  Foto:

 • Og avsluttet med 180.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Litt maling kan gjøre stor forskjell. Med de nye typene metallmaling kan møbler bli ekstra stilig, og kombinert med matte malinger blir effekten enda sterkere. Denne krakken fikk en søt rosafarge kombinert med en mørk metallisk grønn.

Slik gjorde vi:

1. Vask

En grundig vask er en selvfølge før man begynner på noe som helst. Benytt et kraftig, alkalisk rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent.

2. Puss ned overflaten

Puss ned overflaten i treverkets lengderetning. På den måten får man en pen overflate, og god heft til videre behandling. For å få et best mulig resultat begynte vi med 60 korning, gikk videre til 150 og avsluttet med 180.

3. Avstøve

Det er viktig å fjerne alle rester av støv fra pussingen før malingen kommer på. Avstøvingen kan skje ved hjelp av en kost, støvsuger eller en avstøvingsklut.

4. Heftgrunn

For å sikre vedheft, går man først over med en heftgrunn. Det ideelle er en heftgrunn i samme farge som toppstrøket, men det er ikke avgjørende for et godt resultat. Vi benyttet en vanntynnet heftgrunn, men en oljeheftgrunn vil også fungere fint.

5. Sparkle

Hvis overflaten fortsatt er hakkete og stygg bør det sparkles før malingen påføres. Maling fremhever hakkene istedenfor å skjule dem. Etter sparkling, pussing og avstøving, bør det flekkgrunnes på de aktuelle stedene. Vi syntes de få hakkene i denne krakken gav den sjarm og vitnet om dens tidligere liv, så vi valgte å droppe sparkel, og gikk heller rett på maling etter heftgrunning.

6. Toppstrøk

Til toppstrøket kan du bruke en vanlig vannbasert veggmaling. Vi benyttet en vanlig vannbasert veggmaling på beina, mens toppen fikk en stilig metallmaling. Både veggmalingen og metallmalingen trengte to strøk for å dekke.

Oppdatert: 19.04.2013  

Dette brukte vi

Kraftvask

Heftgrunn V, farge S 2000-N fra Nordsjö

Blankett V, glansgrad 50, farge S 1010-R20B fra Nordsjö

Decor Metall Curry fra Beckers

Pusseklosser i korning, 60, 150 og 180

Avstøvingsklut

Pensler med syntetbust

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]