Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Riktige vaskemidler

Det finnes spesialvaskemidler for utendørs husvask i handelen. Det er hovedsakelig to typer. Bruk en vanlig husvask når du kun skal vaske. Den bevarer glansen i malingen og har god effekt på svertesopp. Skal du male også, anbefales et kraftigere vaskemiddel som matter ned gammel maling og gir god heft til den nye. Gå over etterpå med en sopp- og algedreper før maling.

cloud_download
fullscreen
 • Riktige vaskemidler

  Foto:

 • Veggen skal males på nytt, og her brukes et kraftvaskemiddel som gir ekstra god heft til etterfølgende malingstrøk.

  Foto:

 • Et sopp- og algedrepende middel sprøytes på før maling. Det skal ikke skylles av, men sitte på veggen for å beskytte den mot sopp- og algevekst.

  Foto:

 • Veggen ser helt nymalt ut, men dette resultatet har en vanlig husvask gitt - et vaskemiddel som du bruker når du ikke skal male etterpå. Husvask gir glans tilbake til malingen.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Begge midlene er spesialtilpasset for utvendig bruk og spesielt gode mot soppdannelser og som desinfisering.

Alkalisk og klor

Alkaliske vaskemidler har vist gode resultater på de fleste underlag, og iallfall på malte treflater. Vaskemidler beregnet spesielt på utvendig renhold av hus finnes i handelen. Skal du fjerne svertesopp (små sorte prikker) kan du bruke klor. I kopp klorin til til 1/2 bøtte vann fjerner soppen. Grønske på mur kan vaskes bort med samme blanding. Kloroppløsningen fordamper og behøver derfor ikke skylles vekk før man maler.

Når huset er vasket kan maling påføres med en gang flaten er tørr. Det er avhengig av temperaturen, og kan på tidligere malt kledning variere fra 1/2 time til et døgn. Skal du vaske nytt treverk bør du vente i minst 24 timer før malejobben tar til.

Gi huset en behandling med sopp- og algedreper etter vask og før maling. Det er en ekstra beskyttelse. Midlet sprøytes på husveggen etter vask og skal IKKE skylles av.

©ifi 2002

Oppdatert: 21.06.2013  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
close

Les mer

[Some text some message]