IFI logo
Se flere bilder
Riktige vaskemidler

Foto:

Riktige vaskemidler

Det finnes spesialvaskemidler for utendørs husvask i handelen. Det er hovedsakelig to typer. Bruk en vanlig husvask når du kun skal vaske. Den bevarer glansen i malingen og har god effekt på svertesopp. Skal du male også, anbefales et kraftigere vaskemiddel som matter ned gammel maling og gir god heft til den nye. Gå over etterpå med en sopp- og algedreper før maling.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Begge midlene er spesialtilpasset for utvendig bruk og spesielt gode mot soppdannelser og som desinfisering.

Alkalisk og klor

Alkaliske vaskemidler har vist gode resultater på de fleste underlag, og iallfall på malte treflater. Vaskemidler beregnet spesielt på utvendig renhold av hus finnes i handelen. Skal du fjerne svertesopp (små sorte prikker) kan du bruke klor. I kopp klorin til til 1/2 bøtte vann fjerner soppen. Grønske på mur kan vaskes bort med samme blanding. Kloroppløsningen fordamper og behøver derfor ikke skylles vekk før man maler.

Når huset er vasket kan maling påføres med en gang flaten er tørr. Det er avhengig av temperaturen, og kan på tidligere malt kledning variere fra 1/2 time til et døgn. Skal du vaske nytt treverk bør du vente i minst 24 timer før malejobben tar til.

Gi huset en behandling med sopp- og algedreper etter vask og før maling. Det er en ekstra beskyttelse. Midlet sprøytes på husveggen etter vask og skal IKKE skylles av.

©ifi 2002

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.