Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Rådene som holder musene ute!

Når musene trekker innendørs for å finne mat og holde varmen, er det viktig å sette inn mottiltak så fort som mulig, før de formerer seg til et mangedoblet antall. Her er noen gode tips!

cloud_download
fullscreen
  • Rådene som holder musene ute!

    Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse

Akkurat i år har dette vært et problem for mange. Det finnes effektive midler for å bekjempe skadedyr, men hva hjelper det når mange butikker har vært utsolgt? 

Strengere regler

Mange av de tradisjonelle midlene mot skadedyr er rammet av regelendringer gjennom et nytt biociddirektiv. Det innebærer blant annet at privatpersoner ikke kan håndtere den vanlige typen musegift lenger. Nå er giftpreparatene kun tillatt solgt i forseglede åtestasjoner for engangs bruk.

- Etterspørselen etter disse produktene har vært så stor i høsthøst, at de fleste forhandlere er gått tomme, forteller Inger Løvaas hos Krefting.

Flere alternativer til musefjerner

Ifølge Løvaas finnes det mange effektive alternativer for å kvitte seg med skadedyrene.

- Mange foretrekker fortsatt tradisjonelle muse- og rottefeller fordi de er redde for at forgiftede småkryp kryper inn i veggene for å dø og medfører luktplager. Dette er imidlertid noe som svært sjeldent oppstår. I tillegg har vi også varianter som Nippon Museskrekk, mynteposer som utsondrer en duft som musene misliker sterkt. Og hvis du vil forsøke med litt hightech, så har vi Nippon mus- og rottejager som produserer høyfrekvente lydbølger som skadedyrene ikke kan utstå, sier hun.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
close

Les mer

[Some text some message]