IFI logo
Se flere bilder
Rådene som holder musene ute!

Foto: Chera Westman/ifi.no

Rådene som holder musene ute!

Når musene trekker innendørs for å finne mat og holde varmen, er det viktig å sette inn mottiltak så fort som mulig, før de formerer seg til et mangedoblet antall. Her er noen gode tips!

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat i år har dette vært et problem for mange. Det finnes effektive midler for å bekjempe skadedyr, men hva hjelper det når mange butikker har vært utsolgt? 

Strengere regler

Mange av de tradisjonelle midlene mot skadedyr er rammet av regelendringer gjennom et nytt biociddirektiv. Det innebærer blant annet at privatpersoner ikke kan håndtere den vanlige typen musegift lenger. Nå er giftpreparatene kun tillatt solgt i forseglede åtestasjoner for engangs bruk.

- Etterspørselen etter disse produktene har vært så stor i høsthøst, at de fleste forhandlere er gått tomme, forteller Inger Løvaas hos Krefting.

– Vi hadde anledning til å selge ut gamle gifttyper i en overgangsperiode, men nå er det slutt på det også. Imidlertid er våre åtestasjoner, som oppfyller kravene i de nye forskriftene, på vei ut til butikkene nå, så ingen behøver å frykte at de må dele julematen med småkrypene, beroliger Løvaas.

Se flere bilder
Åtestasjon

Foto:

Åtestasjon

Flere alternativer til musefjerner

Ifølge Løvaas finnes det mange effektive alternativer for å kvitte seg med skadedyrene.

- Mange foretrekker fortsatt tradisjonelle muse- og rottefeller fordi de er redde for at forgiftede småkryp kryper inn i veggene for å dø og medfører luktplager. Dette er imidlertid noe som svært sjeldent oppstår. I tillegg har vi også varianter som Nippon Museskrekk, mynteposer som utsondrer en duft som musene misliker sterkt. Og hvis du vil forsøke med litt hightech, så har vi Nippon mus- og rottejager som produserer høyfrekvente lydbølger som skadedyrene ikke kan utstå, sier hun.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.