IFI logo
Se flere bilder
Pusser opp med ifi.no

Foto: Frode Larsen

Pusser opp med ifi.no

De klikker, printer og pusser opp. Ruth-Ragnhild og Kjell-Bjarne har kjøpt hus og nå skal det fornyes. De bruker ifi.no, og får både inspirasjon og praktiske råd.

Camilla Delbekk

Camilla Delbekk
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ruth-Ragnhild vet at hun vil ha det lyst inne, men hun vil også ha en del farger. Kjell-Bjarne er ikke sikker på verken farger eller stil, så det får Ruth-Ragnhild ta seg av.

Fargelære og inspirasjon

På ifi.no lærer hun mye om fargesetting både inne og ute. Hun ser gode eksempler på eksteriørfarger og mange forslag på lyse og fargerike stuer, kjøkken, soverom, bad og entreer. Hun får tips om innredningsløsninger og fargekombinasjoner, og velger farger, maling, tapet, parkett, gulvfliser, gardiner, gardinoppheng, ny sofa og tepper ut fra interiørene på ifi.no. Alle produktopplysninger finner hun på nettet, og ved å klikke på de produktene hun skal bruke, lager hun sin egen handleliste før hun går i butikken.

Enkel i bruk

Ruth-Ragnhild har ikke surfet mye på nettet, men hun synes nettstedet er enkelt å bruke, spesielt fordi det ikke er forstyrrende reklame på sidene. Dessuten er det så mange flotte rom og gode bilder! Det er bra kvalitet på innholdet, og hun får svar på spørsmålene sine. Hun liker spesielt godt at alt hun ser på bildene er beskrevet i egen fasit til høyre i skjermbildet.

Håndverkertips

Ruth-Ragnhild har malt litt før, men ikke mye. Kjell-Bjarne er heller ingen håndverker, men kan noen små-triks. De har akkurat solgt hver sin leilighet, og velger å bruke noe av salgsgevinsten på å investere i bruk av håndverkere. Dessuten har de lyst til å flytte inn så fort som mulig, og ser at det tar lang tid hvis de skal gjøre alt selv. Men hvor er håndverkeren når han trengs, og hva får man egentlig for det man betaler? På ifi.no finner de en rekke nyttige artikler om håndverkere og hvordan man som oppdragsgiver bør planlegge når man ønsker profesjonell hjelp.

Finner malermester

Det er enkelt å finne maler- og byggtapetsermester i nærmiljøet, for ifi.no har en søkbar database på autoriserte firmaer over hele landet. Ruth-Ragnhild og Kjell-Bjarne overlater legging av parkett i stue, oppsetting av tapet i entreen og malingsarbeidet utvendig til en autorisert maler- og byggtapetsermester i nærheten. De følger rådene fra håndverkerartiklene på ifi.no, og samarbeidet med fagmannen går mye bedre enn de hadde trodd på forhånd. De er tidlig ute, innhenter anbud fra flere firmaer og gjør til slutt en skriftlig avtale med autorisert malermesterfirma Matteus Maler A/S.

Gjør det selv

De har riktignok ikke råd til å bruke fagfolk til hele oppussingen. De vil male stuen, legge keramiske fliser i entreen, belegg på kjøkkenet og male kjøkkeninnredningen selv. Ruth-Ragnhild har dessuten en mahognyskjenk og flere syrebeisede furuskap som hun ønsker å male. På ifi.no finner de fremgangsmåtene for alle disse jobbene, godt illustrert med bilder og forklarende tekst.

Handleliste

Hver enkelt gjør-det-selv-artikkel har listet opp alt verktøy man trenger til jobben. Ved å klikke på produktene, legger Ruth-Ragnhild og Kjell-Bjarne de i sin egen huskeliste som skrives ut før de går til en farge- og interiørbutikk i nærheten. Og hvilken butikk drar de til? Den finner de på ifi.no. En søkbar database over fargehandlere i Norge gjør det enkelt å finne en forhandler i nærheten, butikkens åpningstid, adresse og telefonnummer.

Alltid i nærheten

Etter at huset til Ruth-Ragnhild og Kjell-Bjarne stod ferdig har de blitt faste brukere av ifi.no. Ruth-Ragnhild følger med på interiørtipsene i God Morgen Norge på TV2 hver onsdag. Og på nettsidene ligger det mer informasjon, det de ikke rakk å si så mye om på TV. De finner også gode produktnyheter, og spennende interiørmoter, de følger med underveis når andre boliger pusses opp, og ser mange flotte oppussingsprosjekter av offentlige rom som hoteller, skoler og kirker. I dag har Ruth-Ragnhild lyst å male og dekorere på det nye barnerommet, og lasere kommoden i gangen, lage helt nytt soverom, skifte gardinene.

©ifi 2002

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.