IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Oslo Domkirke oppusset til bryllup

Foto: Tor Henning Støldal

Oslo Domkirke oppusset til bryllup

Da planleggingen av kronprinsens bryllup tok til, hadde det lenge vært klart at Oslo Domkirke var moden for en solid rehabilitering. Kirketaket var lekk, takmaleriene forfalt og interiøret var tydelig preget av forfall og slitasje. Restaureringskostnadene var anslått til 70 millioner kroner, et beløp det ikke fantes dekning for på noe budsjett.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redigert for nett: Bjørg Owren

Kirken fikk imidlertid en aldri så lite ansiktsløftning før den store dagen, 25. august 2001. I løpet av tre hektiske måneder ble kirkerommet (taket unntatt) pusset opp. Arbeidene ble utført av Klaveness & Bratfoss Malermesterforretning AS. Det var knapt med tid, og arbeidet måtte gjøres effektivt. For å ha tempo under arbeidet med kalking av vegger og rensing av gulv måtte benkene tas ut. De fleste ble fraktet til Nydalen der de ble pusset opp på verkstedet til Klaveness & Bratfoss.

Oslo Domkirke ble innviet i 1699. I 1850 ble den bygget om til nygotisk stil. I perioden  1936 - 1950 sto arkitekt Arnstein Arneberg for ombyggingen til dagens barokke kirke.

©ifi 2002/Fargemagasinet 2001

Disse gjorde arbeidet:

Hovedentreprenør: Klaveness og Bratfoss Malermesterforretning AS

Finn din nærmeste
Mest lest
Bedre hverdag med farger
Offentlig bygg

I Høddvollbarnehagen i Ulsteinvik har de erfart at farger gjør noe med oss. Der har fargene bidratt til mer ro, kreativitet og fantasifull lek i hverdagen.

Bjørg Owren  | 
Gjør gulvet tryggere
Offentlig bygg

De fleste skader i befolkningen skyldes fall, både hjemme og på institusjoner. Forebygges glatte gulv, blir også risikoen for alvorlige skader redusert.

Chera Westman  | 
Trondheim – Byen med en fargerik natur
Offentlig bygg

Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Men fra den kanten forskanser byen seg bak en borg av gråsvarte hus-kolosser og tonnevis av strekkmetall i trapper og gangbroer...

Bjørg Owren  | 
Nå blir kontorene hjemmekoselige
Få det gjort

Ordet hjemmekoselig har nærmest vært et fy-ord for profesjonelle innredere fram til nå. Men nå er tabustempelet borte, og hjemlig hygge er en voksende trend i kontormarkedet.

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.