Kategorier

Meny

Konto

Nytt hyttekjøkken med maling

Hyttekjøkkenets etterhvert gulnete vegger og mørkeblå innredning stjal mye lys, og da andre deler av hytta ble pusset opp, bestemte hytteeierne seg for å gjøre endringer også på kjøkkenet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nytt hyttekjøkken med maling

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Da Hanne og Jan Rommetveit bygget hytta i Østfold i 1998, hadde de helt andre fargepreferanser enn de har i dag. Veggpanelet fikk et slør av hvitpigmentert panellakk, som med tiden ikke har hindret det i å gulne. Innredningen ble malt mørk blå og benkeplaten fikk beholde sin naturlige farge. Med tiden hadde dette kjøkkenet etter hvert blitt en lystyv, og de ønsket et lysere uttrykk i rommet. 

Dele på Pinterest Kjøkkenet før – mye mørkere, både innredning og vegger.

Kjøkkenet før – mye mørkere, både innredning og vegger.

Maritimt

Hytta for øvrig er holdt i maritim stil, noe som også er tatt i betraktning ved forandringene på kjøkkenet. Skipsgulvet er som før, og tilfører rommet et varmt fargeinnslag samtidig som det understreker den maritime stilen. Vegger og gulvlister ble malt i en hvitfarge, som gir møbler og innredning nøytrale rammer. Detaljene er holdt i natur- og blåfarger.

 

Dele på Pinterest Veggene er lyse, understellet på spisebordet er malt i en gråfarge, stolene likeså. Den nye bordplaten er laget av drivved. Gardinen tilfører rommet tekstur og en lett tyngde.

Veggene er lyse, understellet på spisebordet er malt i en gråfarge, stolene likeså. Den nye bordplaten er laget av drivved. Gardinen tilfører rommet tekstur og en lett tyngde.

Fin effekt

Over- og underskap har fått forskjellige farger, og det er ikke uten grunn. Overskapene har fått samme farge som veggen, for ikke å stikke seg ut, og underskapene med sokler er malt i en dypere gråfarge for å skape helhet og tyngde. Når nå benkeplatene er malt mørkegrå, understreker de også tyngden som underskapene gir rommet.

Understellet på bordet og stolene har fått samme gråfarge som underskapene, og trekker på den måten gråfargen inn i spisekroken.

 - Vi jobber bra sammen og ble raskt enige om fargene. Og så er vi veldig fornøyd med resultatet. Hytta har blitt så lys og luftig som vi ønsket oss, sier Hanne og Jan Rommetveit. 

Dele på Pinterest Kjøkkenet skiftet fullstendig karakter! Underskapene er malt i en mørkere farge enn overskapene, noe som skaper en fin tyngde i rommet.

Kjøkkenet skiftet fullstendig karakter! Underskapene er malt i en mørkere farge enn overskapene, noe som skaper en fin tyngde i rommet.

Mer informasjon:

www.flugger.no

www.greenapple.no

Dette ble brukt

Dette ble brukt:

Tak og taklister: Interior High Finish, glans 5, farge 0502-Y – FLÜGGER

Vegger: Interior High Finish, glans 20, farge Gipshvit IN 582 – FLÜGGER

Overskap: Interior High Finish, glans 20, farge Gipshvit IN 582 – FLÜGGER

Underskap, sokkel, møbler: Interior High Finish, glans 90, farge Flexigrå IN 588 – FLÜGGER

Gardin: GREEN APPLE

Benkeplate: Interior High Finish, glans 90, farge Antrasittgrå IN 580 – FLÜGGER

Møbler og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]