IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Nytt balkonggulv?

Foto:

Nytt balkonggulv?

Har du behov for et gulv som tåler mye fuktighet eller slitasje, og samtidig er pent og vedlikeholdsfritt?

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da kan den såkalte Bergoplattan være et godt alternativ. Det unike med dette gulvet er at det drenerer bort vann, og alltid holder en tørr og fuktfri overflate.

- Dette er et svært anvendelig produkt med utallige bruksområder, sier Espen Josten hos Storeys. Gulvet kan legges på alle typer underlag, og egner seg særlig godt for flater som utsettes for mye fuktighet eller slitasje, slik som terrassen, garasjen, boden, vaskerommet eller badstuen.

 

Perfekt for terrassen eller balkongen

Terrassen og balkongen blir utsatt for store påkjenninger i løpet av året, i form av regn, snø og frost. Hvis ikke underlaget tåler påkjenningene, vil det kunne sprekke opp å bli stygt.

Bergoplattan derimot tåler alt slags vær, og holder seg like godt sommer som vinter. I tillegg fører gulvets drenerende egenskaper til at det alltid kjennes tørt og behagelig, selv rett etter en kraftig regnskur. Gulvet hindrer i tillegg at vann blir liggende inn mot betonggulvet, noe som kan føre til vondt lukt og sprekker.

I garasjen

Et annet alternativ er å legge Bergoplattan i garasjen. Ikke bare vil garasjen din alltid se ren og velholdt ut, men det vil også være svært praktisk og behagelig å gå på. Skulle én av platene bli ødelagt eller skitten, skifter du bare denne, og lar resten av gulvet ligge.  

Disse fører produktet
  • Storeys of Lancaster tlf. 63 84 68 20
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.