IFI logo
Se flere bilder
Nye gulv - antikk stil

Foto: Tarkett

Nye gulv - antikk stil

Mange ønsker seg et tregulv med gammeldags preg, uten å ligge på gulvet og skure det ned, eller bruke lang tid på ulike behandlinger. Nå kan ønsket gå i oppfyllelse.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drømmer du om et svart eller hvitt, lyst eller mørkt tregulv? I dag er mulighetene er mange. Gulvleverandøren Tarkett lanserer fire nye ferdigbehandlede gulv i Epoque-familien som alle har et antikt og eldet utseende, men som likevel er moderne, trendy og eksklusive.

Vintage- stil

- Fremstillingen av Tarkett Epoque er tidkrevende. Det tar over hundre år før eiketreet er ferdigvokst. Den varsomme prosessen med oppsaging, tørking, kontroll, bearbeiding, behandling og ny kontroll tar opp til 7 måneder fra sagverk til ferdig gulv, forteller Bodil Vassli, salgsjef consument i Tarkett.

Resultatet blir et gulv som har et antikt utseende, men som likevel er eksklusivt og slitesterkt. Med et slikt gulv kan man skape også et vintage-look, selv i et helt nytt hus eller leilighet.

 - De fire nye gulvtypene i den eksklusive tregulvfamilien Epoque heter Oak Winter, Oak Misty Grey, Oak Sandy Grey og Oak Country. Gulvene har et eldet og klassisk utseende - og gir inntrykk av å ha fått sin glans og patina av mange års hverdagsslitasje, utdyper salgsjefen.

Uten lim

Gulvene legges lett uten lim og det forenkler prosessen

- Epoque gulvet er et 14 mm tregulv som finnes med T-lock låsesystem for limfri legging. Gulvene har også fasede kanter som forsterker det eksklusive utseendet. Det 3,6 mm tykke slitesjiktet er behandlet med Proteco lakk, markedets mest slitesterke lakk, som muliggjør 4-5 slipinger.Lakken ser ut som, og gir følelsen av å være et oljet gulv, men med lakkens fordeler ved vedlikehold og beskyttelse, forklarer Vassli.

Vær kreativ 

Har du lyst til å prøve ut ulike gulvløsninger, kan du prøve deg på gulvprodusentens hjemmeside.

- Ved hjelp av programmet 3D Roomviewer, kan forbrukeren gå inn i programmet og bytte gulv og veggfarger på en enkel måte for å illustrere ulike miljøer og kombinasjoner, sier Vassli. I programmet kan man velge mellom flere typer gulv, materialer, farger og mønster.

Mer informasjon

www.tarkett.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.