IFI logo
Se flere bilder
Ny sjef i Sika Norge

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Ny sjef i Sika Norge

Ny administrerende direktør i Sika Norge AS heter Georg Lind (49). Han kommer fra en overordnet stilling i Sika i Tyskland.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Georg satte sine føtter på norsk jord for absolutt første gang i april i år. Men, som vi liker å høre, han har alltid sett for seg Norge som et vakkert land som kunne være interessant å besøke. Nå bor han her. Sika sentralt i Sveits slo frampå for et halvt års tid siden at de trengte en erfaren og kreativ leder for virksomheten i Norge. Etter å ha vurdert tilsvarende tilbud om engasjement i Asia og Afrika, valgte han altså å komme hit; og familien kommer etter, kona er allerede på plass, men den yngste sønnen skal bare gjøre ferdig gymnaset i Tyskland. Den eldste studerer foreløpig i Milano. For Georg er ikke dette en kortvarig ryddejobb.

Se flere bilder
- Min oppgave er å spisse organisasjonen. Vi skal vokse resultatmessig, sier Georg Lind, ny adm. direktør i Sika Norge.

Foto:

- Min oppgave er å spisse organisasjonen. Vi skal vokse resultatmessig, sier Georg Lind, ny adm. direktør i Sika Norge.

Bakgrunn

- Jeg er opprinnelig fra Stuttgart, forteller Georg, - og her fikk jeg min universitetsutdannelse innen markedsføring, personaladministrasjon og international management. Mitt første jobbengasjement var som produktsjef hos Roto Frank AG, et firma som produserer dører og vinduer med spesielle åpne- og lukkemekanismer. Her ble jeg i elleve år, inntil jeg fikk tilbud om å overta som direktør for det München-baserte taktekkingsfirmaet Sarnafil, som blant annet er storleverandør av membraner til ulike formål, men primært til taktekking. Dette førte til min nåværende arbeidsplass, ettersom Sarnafil senere ble kjøpt opp av Sika.

Langsiktig perspektiv

- Jeg har funnet meg en utmerket leilighet i Ruseløkka-området, forteller Georg, - og jeg kjenner meg nesten som Oslo-boer allerede. Dessuten er jeg på jakt etter å komme i gang med norskopplæringen, så bare si fra om dere vet om noen som kan tilby et effektivt lynkurs. Jeg er overbevist om at jeg får en langt bedre kjemi med kollegene dersom jeg behersker norsk språk sånn noenlunde. Min yngste sønn, på sytten, har allerede begynt å titte på tilbudene til Universitetet i Oslo.

Se flere bilder
I resepsjonen på Lahaugmoen finner vi presentert Casco/Schönox-produkter side ved side med produkter fra Sika.

Foto:

I resepsjonen på Lahaugmoen finner vi presentert Casco/Schönox-produkter side ved side med produkter fra Sika.

Vil se mer

- Allerede i sommer vil jeg gjerne benytte ferien til å lære Norge å kjenne. Vi har tanker både om Vestlandet og Finnmark; dessuten er vi litt nysgjerrige på Lofoten. Planene er mange, men vi har registrert at Norge er et land med store avstander. Det er ikke bare å sette seg i bilen og ta en svipp opp til Nordkapp.

Mange utfordringer

- Kort fortalt så er min primære oppgave å spisse organisasjonen; vi skal vokse resultatmessig, presiserer Georg Lind. Om det innebærer at vi blir flere eller færre medarbeidere, det vil tiden vise. Vi skal drive en virksomhet som innenfor våre sju satsningsområder skal fungere optimalt i de aktuelle markedene. Heldigvis finnes det en rekke sterke konkurrenter der ute som kan inspirere oss til å skjerpe vår egen innsats.

Kulturer

- Når store, sterke aktører i næringslivet slår seg sammen, handler det også om at det er to ulike kulturer som skal tilpasse seg hverandre. At det satses på at kun den ene kulturen får leve videre, har jeg liten tro på. I slike tilfeller gjelder det å ta vare på det beste i begge de aktuelle kulturene og få fram en ny felles, verdifull kultur. Det gjelder å benytte slike anledninger til foredle virksomhetene slik at alle medarbeidere kjenner seg igjen og ser hvordan det samlede konsernet kan ha nytte av den endrede situasjonen, ivrer Georg Lind.

Se flere bilder
Markedskoordinator Arne Johnny Tveraabak fra Casco/Schönox har stor tro på samlivet med Sika og regner med at de ulike brands konsernet nå representerer, vil bli styrket gjennom en felles tilnærming til markedet.

Foto:

Markedskoordinator Arne Johnny Tveraabak fra Casco/Schönox har stor tro på samlivet med Sika og regner med at de ulike brands konsernet nå representerer, vil bli styrket gjennom en felles tilnærming til markedet.

Hva er egentlig Sika?

Sika er et verdensomspennende konsern med hovedkontor i Sveits. Totalt kan Sika vise til omkring 17.000 medarbeidere fordelt på over 90 land. Selskapet har en ledende posisjon innen utvikling og produksjon av kjemiske produkter til bygg, industri og offshore. Selskapet leverer løsninger innen fuging, tetting, betongtilsetning, betongreparasjoner, forsterkning og beskyttelse, samt løsninger til gulv- og taksystemer.

Sika er verdenskjent for sine produkter som erstatter skruer, nagler og sveising, noe kundene kan utnytte for å utvikle nye, innovative konsepter. 

Utvikling

Forskning og utvikling har vært høyt prioritert gjennom konsernets mer enn hundreårige historie. I dag finner vi laboratorier over hele verden, pluss en rekke samarbeidspartnere, leverandører og forskere som kontinuerlig har fokus på å forbedre og utvikle Sikas produkter. Selskapet kan skilte med hele nitten teknologisentre spredt over Amerika, Europa og Asia. Sika Teknologi AG utvikler nye produkter som bærekraftige byggemetoder, energibesparende byggevarer og for eksempel, lettere og sikrere biler.

Sju prioriterte satsningsområder

Sika har organisert sin virksomhet i sju definerte satsingsområder:

Betongtilsetning

Sika har et bredt sortiment av tilsetningsstoffer som tilfredsstiller de fleste behov. Det dreier seg blant annet om tilsetningsstoffer for betong som er tilpasset norske forhold, norsk sement – og våre høye miljøkrav.

 

Rehabilitering 

Sika tilbyr også et bredt utvalg av rehabiliteringsprodukter, alt fra karbonfiberforsterkning til mørtler av alle slag – og produkter beregnet for overflatebeskyttelse mot brann, korrosjon – samt fasademalinger.

 

Gulv

Sika tilbyr et fullsortiment av gulvsystemer. Det omfatter blant annet «rene rom» kommersielle områder, industrielle gulv og gulv i parkeringshus.

 

Fug og lim

Siden starten har Sika vært en sentral leverandør i dette markedet; og forsker kontinuerlig for å utvikle nye og bedre produkter innen kategorien «fug og lim».

 

 

Tak

Sika er en av verdens absolutt største leverandører av membraner til taktekking.

 

Vanntetting

Vanntetting er en av Sikas spesialiteter. Vi snakker her om vanninntrenging forårsaket av riss, støpeskjøter, fuger, utsparinger og gjennomføringer.

 

Industri

Sika leverer til mange fagområder innen industrien. Blant de viktigste områdene finner vi glass og fasade, bilindustrien og dens ettermarked. Marin industri med ulike verftsprodukter er også en vesentlig kundegruppe.

 

Casco Schönox

Casco er i dag varemerker i selskapet Sika Norge AS. Casco leverer et bredt sortiment innenfor lim, sparkel, fugemasser og produkter for montering av fliser. Casco selger produkter først og fremst til håndverkere og «gjør-det-selv-markedet».

Schönox som altså også er integrert i Sika Norge, leverer et bredt sortiment innenfor sementbaserte produkter; og henvender seg i hovedsak til den profesjonelle håndverkeren.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.