Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Naturlig og slitesterk furu

Furu er i ferd med å gjøre en ny entré inn i de norske hjem. I takt med at natur- og økologitrenden øker, blir furu nemlig stadig mer in. Og den nye furua er både lekker og slitesterk.

  • De nye lakkbehandlingene er tre ganger mer slitesterk enn tidligere.

    Foto:

  • Lys furu er lekkert og trendy.

    Foto:

  • Alt treverk vil gulne med tide, men UV-filter bremser prosessen.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Når økonomien vakler, er det helt naturlig at vi søker tilbake til det trygge og tradisjonelle. Og få ting innen interiør er vel mer trygt enn furu. Det anvendelige materialet har gjennom årene vært hyppig brukt i norske interiører, og etter en nedadgående kurve i de siste ti årene har furu nå blitt stuerent igjen. Men, det er ikke den gamle og gulnede 80-tallsfurua som er tilbake - nå skal det helst være lyst og lekkert!

UV-filter utsetter gulning

For å utsette gulningen kan nye ferdiglakkerte furugulv leveres med UV-filter.

- Det såre faktum er at alle gulv vil gulne med tiden, men dagens teknologi har allikevel gjort det slik at man utsetter prosessen betydelig, forteller Katharina Vestbø hos Södra Interiör.

Ønsker man et gulv med furuas naturlige farge, må man derfor belage seg på at fargen kan endres med tiden. Men til gjengjeld gir de ferdiglakkerte gulvene en overflate som i mange år er nærmest vedlikeholdsfri. Og om du synes gulvet blir for mørkt, er det bare å slipe og behandle på nytt.

Slitesterk lakkbehandling

Furu er kjent som et relativt mykt treslag som fort kan få riper og hakk. For å unngå dette relanserer nå Södra sine ferdiglakkerte gulv. Den nye behandlingen er en industrilakk som er hele tre ganger så slitesterk som tidligere.

- Det gir et vakkert gulv med motstandsdyktighet overfor riper og slitasje. Lakken gir gulvet en hard, slitesterk overflate og krever ved normal bruk ikke mye vedlikehold, forteller Vestbø.

De ferdiglakkerte gulvene finnes i både en klar og hvit versjon. Gulvene har fått navnet Lacca Natura og Lacca Bianco.

Mer informasjon

www.sodrainterior.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]