Kategorier

Meny

Konto

Når julen stopper opp

- det vil si, når julefettet får avløpet til å stoppe opp. Ribbe, pinnekjøtt og svinesteik - det er nok av muligheter for at avløpsrørene dine blir tilstoppet etter noen dagers julemiddag. Her er førstehjelpsproduktene som bør finnes i alle hus.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Når julen stopper opp

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Det første budet for å unngå slike situasjoner er å unngå å helle for mye fett i vasken når du rydder opp etter middagen; det er ikke spesielt enkelt å få tak i en rørlegger på 1. juledag om rørene skulle bli tette. Men noen ganger er uhellet likevel ute, og da er det greit å være forberedt.

Når det tetter seg helt

Fullstendig stopp i avløpet er noe de fleste har opplevd og frykter. Dette skjer ikke sjelden etter en uke med feite julemiddager. Såperester, hår og andre saker som forsvinner ned i sluket har også en tendens til å proppe seg etter en tid. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å vite akkurat hvor proppen sitter. Det er da en moderne, effektiv røråpner kommer til sin rett.

Disse væskene inneholder kraftige kjemikalier som er tyngre enn vann, noe som gjør at virkestoffene synker ned og leter seg fram til proppen, hvor de effektivt løser opp fett, slam, hår og såperester i alle typer rør. Eksempler på slike produkter er Akol Pluss Proppløser fra Kemetyl eller en variant av den gode, gamle Plumboen, Plumbo Proff Aktiv Gel, fra Krefting.

Dele på Pinterest Når det tetter seg helt

Skader ikke

Dele på Pinterest Skader ikke

Moderne proppløsere er meget effektive ved proppdannelser i vasker og sluk. De kan brukes i alle avløp fra vasker, badekar, dusj og i gulvsluk. Midlene skader ikke materialene de normalt kommer i kontakt med, som porselen, emalje, gummi, plast, rør eller loddinger, men man skal passe på å unngå søl på aluminium, glass og marmor. Midlene må heller ikke tørke på finere porselen og glass.

Smart med vedlikeholdsrensing

I tillegg til førstehjelp bør du uansett alltid ha en proppløser i huset, slik at du kan foreta jevnlig vedlikeholdsrensing. Kemetyl anbefaler å helle en desiliter Akol Pluss Proppløser i avløpet med jevne mellomrom og la væsken virke i ett minutt før du spyler godt med varmt vann. Plumbo har et eget vedlikeholdsprodukt, Plumbo Vedlikehold, beregnet til jevnlig bruk på avløp som har en tendens til å tette seg.

Mer informasjon

www.krefting.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]