Kategorier

Meny

Konto

Myk overgang mot kulde og mørke

Når mørket senker seg om kvelden, forvandles de lyse vindusflatene til mørke «hull» på veggen. En enkel liftgardin kan være alt som skal til for å gjøre overgangen mellom ute og inne mykere, og gi en lunere atmosfære i rommet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Myk overgang mot kulde og mørke

Foto: Anne Manglerud/GreenApple

En liftgardin er en gardin som heises opp og ligger i folder over vinduet. Den kan kombineres med sidesjal eller brukes alene. For den som liker den gardinløse stilen, men ønsker litt mykhet er liftgardiner en ypperlig løsning. Mulighetene er mange, enten man satser på spesialtilpassede løsninger eller går for en ferdigsydd løsning. Hos tekstilleverandøren Green Apple merker de en økende interesse for gardiner generelt og at mange ønsker noe som luner mot vinteren, men mange synes det er vanskelig å orientere seg blant alle mulighetene.

Mange muligheter

Er du ute etter en enkel gardinløsning for kosens skyld, kan en «jukse-lift» være en grei løsning. Gardinen har kun noen folder og kan trekkes litt ned på vinduet.  Ønsker du en gardin som skjermer mot sol eller innsyn, spanderer du litt mer stoff slik at den kan heises helt ned.

- Tenk gjennom hvordan du vil bruke gardinen før du bestemmer deg for løsning, råder Åse Jerrhag hos Green Apple.

Det er mange typer skinner og oppheng, mange er ganske enkle og lette noe som er helt ok hvis gardinen bare skal henge til pynt. Men skal gardinen trekkes mye opp og ned lønner det seg å satse på en sterk skinne og opptrekksmekanisme som tåler å bli brukt.

- Det koster noe mer, men det lønner seg i lengden, sier hun.

Dele på Pinterest En liftgardin kan tilpasses størrelsen på vinduet, stort som lite. Her er et lite vindu forlenget ved at gardinen er montert i flukt med døromrammingen.

En liftgardin kan tilpasses størrelsen på vinduet, stort som lite. Her er et lite vindu forlenget ved at gardinen er montert i flukt med døromrammingen.

Gjør vinduet høyere

En liftgardin kan også brukes til å forlenge vinduet.

- Montér liften et godt stykke over vinduet, tipser Åse Jerrhag, da løfter du vinduet. En annen fordel er at liften dekker minimalt av lysåpningen i vinduet når den er trukket opp. Tenk også på at et tynt stoff bygger mindre enn et kraftig stoff, sier hun.

Det finnes et godt utvalg i ferdigsydde løsninger, men den best tilpasning til eget vindu og innredning får du ved å sy selv eller bestille hos en gardinleverandør. Mange spesialforretninger ble borte da gardiner gikk litt av moten, men nå satser både fargehandlere og byggvarehus på både tekstiler og gardinoppheng, så for den som vil sy selv er mulighetene mange.  

Dele på Pinterest En ensfarget liftgardin som er avstemt mot resten av interiøret tar lite oppmerksomhet, men gir en myk overgang mellom ute og inne.

En ensfarget liftgardin som er avstemt mot resten av interiøret tar lite oppmerksomhet, men gir en myk overgang mellom ute og inne.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]