Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Muren sprekker

  •  
  •   Publisert:
  ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det kan være forskjellige årsaker til at det oppstår sprekker. Hvilke sprekker har vi med å gjøre og hvordan repareres de før vi maler muren? Repareres må de uansett, ellers slippes mye vann inn til underlaget.

Setningssprekker

Setningssprekkergjennom murverket under pussen. Her er det som regel grunnen under bygningen som har sviktet.  

Spenningssprekker

Spenningssprekker finner du ofte i forbindelse med dører og vinduer. Lange og gjennomgående, for det meste loddrette. Her er det ofte bygningsmaterialene som har beveget seg, og slik forårsaket sprekkene. Husk at materialene i en bygning beveger seg ulikt. Metallbeslag festet i pussen vil for eksempel utvide seg atskillig mer enn pussen når sola står på. Dermed får pussen sprekkdannelser.

Svinnsprekker og hårriss

Svinnsprekker og hårriss er et finmasket nett av sprekker. Her er feilen ofte å finne i sammensetningen av pussmørtel, feil pussarbeid eller for rask herding. Puss trenger tid!

Fugesprekker

Fugesprekker følger fugene i murverket under. Årsaken kan være brå overganger i pusstykkelsen over fugene, eller forskjellig sugeevne på stein og fugemørtel.

Les også Fuktskader

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: