Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Muren sprekker

Det kan være forskjellige årsaker til at det oppstår sprekker. Hvilke sprekker har vi med å gjøre og hvordan repareres de før vi maler muren? Repareres må de uansett, ellers slippes mye vann inn til underlaget.

 • Her har muren en setningssprekk. Fuktighet trenger inn og malingen flaker.

  Foto:

 • Muren sprekker

  Foto:

 • Spenningssprekk som følge av at belsaget er festet i pussen.

  Foto:

 • Fugesprekker som følge av at pussen kun har et sjikt. Her må all maling fjernes. Det kreves y puss, mend minimum to påslag.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Setningssprekker

Setningssprekkergjennom murverket under pussen. Her er det som regel grunnen under bygningen som har sviktet.  

Spenningssprekker

Spenningssprekker finner du ofte i forbindelse med dører og vinduer. Lange og gjennomgående, for det meste loddrette. Her er det ofte bygningsmaterialene som har beveget seg, og slik forårsaket sprekkene. Husk at materialene i en bygning beveger seg ulikt. Metallbeslag festet i pussen vil for eksempel utvide seg atskillig mer enn pussen når sola står på. Dermed får pussen sprekkdannelser.

Svinnsprekker og hårriss

Svinnsprekker og hårriss er et finmasket nett av sprekker. Her er feilen ofte å finne i sammensetningen av pussmørtel, feil pussarbeid eller for rask herding. Puss trenger tid!

Fugesprekker

Fugesprekker følger fugene i murverket under. Årsaken kan være brå overganger i pusstykkelsen over fugene, eller forskjellig sugeevne på stein og fugemørtel.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]