Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Morris & Co: Høyaktuell 150-åring

Designet Artichoke dateres tilbake til 1898.   Bilder av: Morris & Co
William Morris var kanskje den mest innflytelsesrike europeiske designeren på 1800-tallet. Når Morris & Co i år markerer 150-årsjubileum, er samtlige kolleksjoner fortsatt produsert i tråd med opphavsmannens visjoner.

William Morris’ (1834-1896) arbeid anses av mange som synonymt med fremragende design, og hans arv gjenspeiles i den kontinuerlige etterspørselen etter Arts and Crafts-tekstiler og -tapeter som har fulgt oss inn i moderne tid. I dag produserer designteamet hos Morris & Co både autentiske versjoner av opprinnelige Morris-design og nye tolkninger av de tidløse designene ved å bruke moderne trykk- og veveteknologi. 

Når Morris & Co i år har markert 150-årsjubileum, har fokus vært å børste støv av William Morris’ opprinnelige design. De fire kolleksjonene Archive prints, Archive Wallpapers, Archive Weaves og Archive Embroderies er produsert med utgangspunkt i et dykk i selskapets arkiver eller inspirert av tekstiler funnet i Morris’ eget hjem.

Britisk flora og fauna

Britisk flora og fauna

Født i 1834 inn i en middelklassefamilie i Wathamstow, England, hadde William Morris de fleste forutsetninger på sin side. Og selv om han utdannet seg innen teologi ved Oxford, er han i dag velkjent som både samfunnskritiker, kunstner, filosof, poet og designer. I 1961 grunnla William Morris med venner firmaet Morris, Marshall, Faulkner & Company – senere kjent som Morris & Company, der han selv hadde full kontroll.

Grunnleggingen av Morris & Co anses som en milepel i Britisk designhistorie fordi deres Arts and Crafts-design ble en viktig etterfølger etter den overdådige viktorianske stilen. Bedriften jobbet for å produsere håndlagde tekstiler, tapeter og møbler til konkurransedyktige priser – noe som på denne tiden var ansett som kontroversielt. Designmessig lagde Morris & Co mønstre inspirert av den britiske flora og fauna, med vakre motiver i et bredt spekter av farger.

Morris & Cos produkter er tilgjengelige i Norge gjennom Interiøragenturer J. Sveen – INTAG.

Mer informasjon

www.intag.no

www.william-morris.co.uk

Les også Dragestil 1880-1915

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler