IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Morris & Co: Høyaktuell 150-åring

Foto: Morris & Co

Morris & Co: Høyaktuell 150-åring

William Morris var kanskje den mest innflytelsesrike europeiske designeren på 1800-tallet. Når Morris & Co i år markerer 150-årsjubileum, er samtlige kolleksjoner fortsatt produsert i tråd med opphavsmannens visjoner.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

William Morris’ (1834-1896) arbeid anses av mange som synonymt med fremragende design, og hans arv gjenspeiles i den kontinuerlige etterspørselen etter Arts and Crafts-tekstiler og -tapeter som har fulgt oss inn i moderne tid. I dag produserer designteamet hos Morris & Co både autentiske versjoner av opprinnelige Morris-design og nye tolkninger av de tidløse designene ved å bruke moderne trykk- og veveteknologi. 

Når Morris & Co i år har markert 150-årsjubileum, har fokus vært å børste støv av William Morris’ opprinnelige design. De fire kolleksjonene Archive prints, Archive Wallpapers, Archive Weaves og Archive Embroderies er produsert med utgangspunkt i et dykk i selskapets arkiver eller inspirert av tekstiler funnet i Morris’ eget hjem.

Britisk flora og fauna

Født i 1834 inn i en middelklassefamilie i Wathamstow, England, hadde William Morris de fleste forutsetninger på sin side. Og selv om han utdannet seg innen teologi ved Oxford, er han i dag velkjent som både samfunnskritiker, kunstner, filosof, poet og designer. I 1961 grunnla William Morris med venner firmaet Morris, Marshall, Faulkner & Company – senere kjent som Morris & Company, der han selv hadde full kontroll.

Grunnleggingen av Morris & Co anses som en milepel i Britisk designhistorie fordi deres Arts and Crafts-design ble en viktig etterfølger etter den overdådige viktorianske stilen. Bedriften jobbet for å produsere håndlagde tekstiler, tapeter og møbler til konkurransedyktige priser – noe som på denne tiden var ansett som kontroversielt. Designmessig lagde Morris & Co mønstre inspirert av den britiske flora og fauna, med vakre motiver i et bredt spekter av farger.

Morris & Cos produkter er tilgjengelige i Norge gjennom Interiøragenturer J. Sveen – INTAG.

Se flere bilder
Britisk flora og fauna

Foto:

William Morris anses som en av grunnleggerne bak den britiske Arts and Crafts-bevegelsen.

Mer informasjon

www.intag.no

www.william-morris.co.uk

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.