Kategorier

Meny

Konto

Mindre regnskogstømmer

Flere norske aktører innen byggvarebransjen har sluttet med salg av regnskogstømmer i sine utsalg, opplyser Regnskogsfondet. Importen av regnskogsparkett er halvert i løpet av seks år.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mindre regnskogstømmer

Foto: Produsentene

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

50 byggevareutsalg og nettbutikker er for sjette år på rad sjekket for varer av tropisk trevirke. Norske miljø- og forbrukerorganisasjoner har gjort undersøkelser som viser at flere store kjeder stanset salget av regnskogstømmer, selv om regnskogstømmer som merbau fremdeles er lovlig å selge.

Færre utsalg

Det er fremdeles noen butikker igjen som fortsetter å selge regnskogstømmer, men kampanjeansvarlig Nils Hermann Ranum i Regnskogsfondet opplyser på Regnskogsfondets nettsider at han synes det er gledelig at flere og flere butikker tar miljøtruslene på alvor. 

- Det er veldig bra at noen av de ledende byggevareforhandlere tar klar avstand fra salg av regnskogstømmer. Disse er et godt eksempel, og vi håper at resten av bransjen snarest følger etter disse og fjerner alle regnskogsprodukter fra butikkhyllene, sier Nils Hermann Ranum.

Merbau-gulv er det mest solgte regnskogsgulvet i Norge i dag. Indonesia er det landet i verden med høyest avskogning og en stor eksportør av utrydningstruede merbau.

(Kilde: Regnskog.no)

Disse fører produktene

Interiøragenturer

Storeys of Lancaster

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]