Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Mindre regnskogstømmer

Flere norske aktører innen byggvarebransjen har sluttet med salg av regnskogstømmer i sine utsalg, opplyser Regnskogsfondet. Importen av regnskogsparkett er halvert i løpet av seks år.

 • Kingwood parkett fra Storeys of Lancaster

  Foto:

 • Valnøtt fargen gir gulvet en varm glød. Parkett fra Storeys of Lancaster

  Foto:

 • Det er mange alternativer til regnskogstømmer

  Foto:

 • Gjennomfarget parkett - Bjørk Kakao fra Tarkett

  Foto:

 • En Eik Java i plankvariant, Tarkett

  Foto:

 • Et korkgulv i sitt naturlige utseende. Gulvet kan leveres i enten plank- eller flisstørrelse og heter Cork-O-Floor - Storeys of Lancaster

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

50 byggevareutsalg og nettbutikker er for sjette år på rad sjekket for varer av tropisk trevirke. Norske miljø- og forbrukerorganisasjoner har gjort undersøkelser som viser at flere store kjeder stanset salget av regnskogstømmer, selv om regnskogstømmer som merbau fremdeles er lovlig å selge.

Færre utsalg

Det er fremdeles noen butikker igjen som fortsetter å selge regnskogstømmer, men kampanjeansvarlig Nils Hermann Ranum i Regnskogsfondet opplyser på Regnskogsfondets nettsider at han synes det er gledelig at flere og flere butikker tar miljøtruslene på alvor. 

- Det er veldig bra at noen av de ledende byggevareforhandlere tar klar avstand fra salg av regnskogstømmer. Disse er et godt eksempel, og vi håper at resten av bransjen snarest følger etter disse og fjerner alle regnskogsprodukter fra butikkhyllene, sier Nils Hermann Ranum.

Merbau-gulv er det mest solgte regnskogsgulvet i Norge i dag. Indonesia er det landet i verden med høyest avskogning og en stor eksportør av utrydningstruede merbau.

(Kilde: Regnskog.no)

Oppdatert: 13.01.2016  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]