IFI logo
Se flere bilder
Mindre regnskogstømmer

Foto: Produsentene

Mindre regnskogstømmer

Flere norske aktører innen byggvarebransjen har sluttet med salg av regnskogstømmer i sine utsalg, opplyser Regnskogsfondet. Importen av regnskogsparkett er halvert i løpet av seks år.

Gitte Granstrøm

Gitte Granstrøm
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

50 byggevareutsalg og nettbutikker er for sjette år på rad sjekket for varer av tropisk trevirke. Norske miljø- og forbrukerorganisasjoner har gjort undersøkelser som viser at flere store kjeder stanset salget av regnskogstømmer, selv om regnskogstømmer som merbau fremdeles er lovlig å selge.

Færre utsalg

Det er fremdeles noen butikker igjen som fortsetter å selge regnskogstømmer, men kampanjeansvarlig Nils Hermann Ranum i Regnskogsfondet opplyser på Regnskogsfondets nettsider at han synes det er gledelig at flere og flere butikker tar miljøtruslene på alvor. 

- Det er veldig bra at noen av de ledende byggevareforhandlere tar klar avstand fra salg av regnskogstømmer. Disse er et godt eksempel, og vi håper at resten av bransjen snarest følger etter disse og fjerner alle regnskogsprodukter fra butikkhyllene, sier Nils Hermann Ranum.

Merbau-gulv er det mest solgte regnskogsgulvet i Norge i dag. Indonesia er det landet i verden med høyest avskogning og en stor eksportør av utrydningstruede merbau.

(Kilde: Regnskog.no)

Disse fører produktene

Interiøragenturer

Storeys of Lancaster

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.