IFI logo
Se flere bilder
Mer moro med ny møbelmote

Foto: Produsentene/ifi.no

Mer moro med ny møbelmote

For dem av oss som er lei av den gamle, brune sofaen eller de beige lenestolene finnes det håp og muligheter for mer fargerike tider i form av nye, freshe møbelstoffer. Burgunder, aubergine, sennep og rødt gir kan gi akkurat det "vitamintilskuddet" stua trenger.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Mye mer farger kommer nå. Det ser man først på tapeter og tekstiler, så kommer møbelstoffene etter, sier Jan F. Sveen hos INTAG, som omgir seg med de siste trendnyhetene både for møbler, gulv og vinduer.

Fra basis til burgunder

- Farger som brun, beige, oliven og lys grå dominerer fremdeles møbelstoffene, men nå kommer det aksentfarger som burgunder, aubergine og innslag av sennepsfarger, forteller Sveen. Han tror også at sterkere farger kommer mer og mer, og at de hvite, upraktiske sofaene snart forsvinner ut av motebildet.

- Vi kan ikke klare oss bare med basisfargene. De rene, klare fargene er også på vei. For eksempel har vi sett mange røde innslag på stoffer og møbler fra Italia, sier han. Litt frisk og frekk rødfarge, korall eller gult kan være ganske lekkert på en stol, puff eller puter om man ikke våger å ha en hel sofa i slike farger. Blåfarger er det mange som trives med, og nå er også disse fargene, fra de helt lyse til de dyp blå, også en trend i møbelstoffer, slik man finner det både på klær, tapeter, og maling.

Natur og struktur

For nordmenn som liker mønster finnes det også flere nyheter som for eksempel diskrete naturmønstre med blader eller grener, og det kommer mer striper og ruter.

- Lenge har chenille dominert møbelstoffene, men nå får vi litt hardere og grovere stoffer og mer tekstur i møbelstoffene, forteller stoffeksperten. Blandingsstoffer med eksempelvis polyester, akryl og ca. 10-25 prosent ull kommer det også mye av. Disse stoffene er sterke blandinger som fungerer godt på møbler. 

Dess flere farger, teksturer og mønstre å velge mellom, dess lettere er det å prøve ut noe nytt og finne akkurat det som passer stilen man søker. Sveen opplever nå at folk våger litt mer.

- Vi ser at folk begynner å bruke farger på en annen måte og at interiørarkitektene og møbeltapetsere er mer modige enn de har vært tidligere når de velger møbelstoffer til sine ulike prosjekter, sier Sveen, som byr på stadig nye "smaksprøver" fra showrommet på Skøyen i Oslo.

 www.intag.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.