Kategorier

Meny

Konto

Malingsfjerning på 100 år gammel stol

Jeg har arvet en gammel gyngestol som er i overkant av 100 år gammel. Den er malt flere ganger, men malingen er krakelert og stygg. Jeg vil derfor pusse ned stolen og male den på nytt. Jeg har lest om en malingsstripper, men er usikker på om dette er det beste alternativet? Er det noe spesielt jeg må passe på med tanke på at stolen er så gammel?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Malingsfjerning på 100 år gammel stol

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ofte mye kriker og kroker på slike møbler, og da kan det være vanskelig å komme til med vanlig slipepapir. En maling- og lakkfjerner er derfor et veldig godt alternativ.

Stripper er en variant maling- og lakkfjerner som er veldig skånsom mot treverket, og bør være et godt alternativ for deg. Den fungerer slik at ett og ett lag med maling fjernes av gangen, så du hele tiden har kontroll med hva du holder på med.

- Det er helt trygt å bruke dette middelet på gamle møbler, og det vil ikke skade treverket, forteller Leif Augustin i Alanor.

Ikke bruk vann!

En ting man skal passe på med gamle møbler, er å ikke vaske dem med såpe og vann. Da er en møbelrens et bedre alternativ. Gamle møbler ble nemlig ofte limt sammen med animalsk lim, som løser seg opp i vann. Vasker du stoler med vann risikerer du med andre ord at den faller fra hverandre, samtidig som overflaten kan ta skade og begynne å svelle.

Mer informasjon

www.alanor.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]