IFI logo
Se flere bilder
Maling av nytt murhus innvendig

Foto: Beckers

Maling av nytt murhus innvendig

Vi holder på å bygge murhus. Huset er oppført i Leca isoblokk, med murpuss på veggene ute og gipspuss på veggene inne. Hva bør vi male disse veggene med innendørs?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med slike murvegger må man alltid være nøye med malingsvalget. Muren er nemlig avhengig av at luft kommer seg inn og ut, og en må derfor velge en såkalt åpen maling som puster. Stort sett holder det at man velger en slik maling på utsiden av veggene, og i vanlige tilfeller kan du fint male innerveggene med en akryl- eller pva-interiørmaling. 

- Inni slike hus er det ikke spesielt behov for veldig pustende vegger. Så lenge det er brukt en silikatmaling maling ute vil ikke fukt skape problemer, forteller Rune Wiik hos Flügger.

Spesielle tilfeller

Men er det spesielle forhold ved huset, kan det allikevel være lurt å vurdere en maling som puster mer enn vanlige interiørmalinger.

- En kan male med silikatmaling også inne, men en må være klar over bakdelene med denne malingen. Den fremstår litt skjoldete, er helt matt og ikke særlig vaskbar, forteller Trond Riise hos Nordsjö.

Forhold ved huset som gjør at man bør revurdere malingsvalget kan for eksempel være at huset er spesielt utsatt for fukt. Har huset flatt tak uten takutspring, vil fuktbelastningen bli høyere, og det kan være aktuelt å vurdere en åpen maling også inne. Det går helt fint å male med en silikatmaling inne, men man må bare være obs på og tilpasse seg malingens egenskaper.

- Hvis man er i tvil om det er spesielle forhold ved huset, bør en ta kontakt med malermester eller oss produsenter for mer hjelp, råder Wiik.

Mer informasjon

www.flugger.no

www.nordsjo.no

www.beckers.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.