Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Mal døren synlig

Det bør ikke herske noen tvil om hvor inngangsdøren befinner seg. Gi den farge!

cloud_download
fullscreen
 • <b>KLASSISK:</b> Døren er malt i farge 970 Mørk Brun, som gir et elegant uttrykk, noe mykere enn sort. Omrammingen er grå; 954 Aske/S 7502-Y. (Foto: Butinox Futura)

  Foto:

 • <b>KLAR TALE:</b> Denne knallrøde døren oser av energi, og ønsker varmt velkommen. Malt med Quick Bengalack Universallakk, farge RAL 3001. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>DEMPET ELEGANSE:</b> Vakkert blåmalt mot stenveggen, i fargen Antikblå – fra Flüggers fargekart for vinduer og dører. (Foto: Flügger)

  Foto:

 • NESTEN SORT Døren er så mørk (970 Mørk Brun) at den ser sort ut, men er ikke like hard som sort kan være. Grå omrammimg (954 Aske/S 7502-Y) gir myk overgang til fasadefargen. (Foto: Butinox Futura)

  Foto:

Annonse
Annonse
NESTEN SORT Døren er så mørk (970 Mørk Brun) at den ser sort ut, men er ikke like hard som sort kan være. Grå omrammimg (954 Aske/S 7502-Y) gir myk overgang til fasadefargen. (Foto: Butinox Futura)

NESTEN SORT Døren er så mørk (970 Mørk Brun) at den ser sort ut, men er ikke like hard som sort kan være. Grå omrammimg (954 Aske/S 7502-Y) gir myk overgang til fasadefargen. (Foto: Butinox Futura)

Vi lar oss inspirere av fargerike inngangsdører rundt i verden. Minnebrikker fylles av fine bilder, men når vi skal fargesette vår egen dør, faller valget gjerne på en mer tradisjonell og nøytral kulør.  

Når husets hoveddør har samme farge som dørene til terrassen, boden, altanen og utleieleiligheten, kan den noen ganger være en utfordring å lokalisere. Gir du den derimot en farge som ikke finnes ellers på huset, tydeliggjør du for besøkende hvor de skal gå, og setter samtidig et personlig preg på inngangspartiet.   

Gir huset karakter og identitet

– Vi ser hvor tøft det kan bli, å velge en utradisjonell farge på inngangsdøren. Når den skiller seg fra resten av fargene, gir den nærmest huset personlighet, sier Anders Hvinden hos Butinox Futura.

Lone Bjørslev Kisbye hos malingprodusenten Flügger stemmer i, og understreker at døren er et viktig element i husets utvendige arkitektur.

– Det er her du ønsker gjestene velkommen, og her de opplever førsteinntrykket av både hus og beboere, tilføyer hun.   

Tilpass fargen til bygning og omgivelser

Det er viktig å se seg litt rundt før dørfargen bestemmes. Stil og størrelse på huset, vegetasjon tett på og nabohus er noen av faktorene som kan påvirke fargevalget. Velger du en sterk farge, er det greit å være sikker på at både hus og omgivelser kan tåle den.  

– Når du skal velge farge til hoveddøren er det viktig å respektere husets arkitektur og alder. Vi har valgt å samle klassiske farger i vårt fargekart til vinduer og dører – rett og slett fordi de er testet gjennom flere generasjoner, og er de vakreste farger til hoveddøren i boliger av forskjellig arkitektonisk opprinnelse, sier Bjørslev Kisbye.

Hun forteller om deres farge Københavnergrøn, som har et historisk sus over seg.

– Den er den opprinnelige fargen på benker, lyktestolper, gadeskilt med mer, i det gamle København. Den er videreført gjennom tidene, og årsaken er klar; den tilfører noe fint og stilfullt ved utendørs fargesetting, legger hun til. 

Et overkommelig prosjekt

KLAR TALE: Denne knallrøde døren oser av energi, og ønsker varmt velkommen. Malt med Quick Bengalack Universallakk, farge RAL 3001. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

KLAR TALE: Denne knallrøde døren oser av energi, og ønsker varmt velkommen. Malt med Quick Bengalack Universallakk, farge RAL 3001. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Inngangsdører flest er ikke større enn at det er fullt mulig å pusse dem opp uten å miste motet. Blant annet tillater flere av dagens malinger at det påføres to strøk på en dag. 

– Dørblader har en høvlet flate, hvor maling som flyter godt gir en pen finish. Butinox Futura Dør og Vindusmaling gir et halvblankt utseende og et nydelig resultat. Den er i tillegg ekstra robust, og egner seg derfor godt til husets bevegelige deler, som dører og vinduer, sier Anders Hvinden.

Han legger til at når du attpåtil kan male to strøk på en dag, er det ingen unnskyldning for å la være.

– Bruk malingrestene kreativt. Gi nytt liv til hagemøbler og utepotter! Det har jeg selv gjort, med stor suksess, avslutter han. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]