Kategorier

Meny

Konto

Løse fliser på badet

Vi bygde nytt hus i 2003, hvor vi på badet har fliser på gulvet og litt opp på veggen. Etter noen år begynte et par av flisene i dusjhjørnet å løsne. Arbeidet på badet ble gjort av proff flislegger, men han er nå død og firmaet er lagt ned. Fordi det er skråtak blir dusjkabinett et dårlig alternativ. Er det noe vi kan gjøre uten å måtte fjerne hele gulvet? Fylle fugemasse i sprekkene? Eller kanskje legge nye fliser oppå de andre?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Løse fliser på badet

Foto: Storeys

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du bør dessverre utvilsomt få en håndverker til å komme og se på skaden.

- Fliser begynner ikke bare å løsne av seg selv. Det må være på grunn av en bevegelse i underlaget, og den bevegelsen kommer høyst sannsynlig på grunn av fukt, forteller Jon Lotsberg, produktansvarlig for flis og sparkel i Casco.

Kan gjøre vondt verre

- Det er vanskelig å si nøyaktig hva som er årsaken til at flisene løsner, men det kan tyde på at det ikke er en tett overgang mellom flisene og øvrig vegg, slik at det kommer vann bak flisene, forteller Inge Hansen i Storeys.

Hvis du dekker over skaden ved å fylle fugemasse i sprekkene eller legger nye fliser oppå kan du derfor gjøre mer skade enn nytte.

Må åpne opp

Du må åpne opp og fjerne flisene for å få et riktig bilde av skadeomfanget. Dette bør utføres av en fagmann.

- Det bør være en person med fagbrev og våtromssertifikat som ser på skaden. Som forbruker kan det være svært vanskelig å se hvor stor skaden egentlig er, sier Lotsberg.   

Håndverkeren kan deretter fortelle deg hva som bør gjøres videre for å rette opp i skaden.

Mer informasjon

www.casco.no

www.storeys.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]