Kategorier

Meny

Konto

Kan vi legge belegg på gammelt belegg?

Jeg vil legge nytt belegg på gammelt belegg. Min mann mener det blir for mykt og lett å få hakk om man mister noe ned. Vi har varmekabler i alle gulv på grunn av at huset ikke har kjeller. Vil vi tape varme?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan vi legge belegg på gammelt belegg?

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I utgangspunkt anbefales ALLTID å fjerne det gamle belegget før nytt legges. Dette har flere grunner, blant annet fordi det kan oppstå reaksjoner mellom eksisterende belegg og limet som brukes til nytt belegg.

Limet kan i verste fall bli ødelagt, gi opphav til vond lukt og dårlig vedheft, med behov for omlegging som følge.

Inntrykksmerker

– Hvis belegget du har fra før er mykt, vil et nytt belegg oppå gjøre gulvet enda mykere. Det kan gi større risiko for inntrykksmerker etter møbler og gjenstander og økt risiko for skader etter sammenstøt med skarpe gjenstander, samt redusert gangkomfort, sier Jan Åge Iversen, teknisk sjef hos Polyflor.

Et tynt, kompakt belegg av homogen vinyl kan unntaksvis fungere som underlag for nytt belegg. Men da anbefales gjerne løstlegging av belegget eller helsparkling av underlaget, for å unngå uforutsette problemer med limet som nevnt over.

Varmetap fra gulvvarmen er ikke noe du trenger å bekymre deg over.

­– Vinylbelegg har meget lav varmeisolerende evne, og tapet av varmeenergi vil trolig ikke være av målbart omfang, sier Iversen. 

Dele på Pinterest Limet påføres med tannsparkel - vær nøye med å følge limfabrikantens anbefaling vedrørende mengde og tørketid før montering.

Limet påføres med tannsparkel - vær nøye med å følge limfabrikantens anbefaling vedrørende mengde og tørketid før montering.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]