IFI logo
Se flere bilder
Kan jeg pigmentere lakken?

Foto: Privat og Scanox

Kan jeg pigmentere lakken?

Jeg har beiset gulvet mitt i en nøttefarge, og lagt vanntynnbar lakk over. Nå angrer jeg på at jeg ikke beiset gulvet mørkere, og lurer på om det er noe jeg kan tilsette lakken for å gjøre gulvet enda mørkere?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det beste du kan gjøre for å gi gulvet den fargen du ønsker er å slipe ned og legge på ny beis, sier Jørn Larsen hos Herdins.

Ved å legge ny beis er sannsynligheten større for at resultatet blir jevnt. Det går alltids an å prøve seg frem med andre løsninger, men du bør da være innstilt på at det kanskje ikke blir akkurat slik du ønsker deg.   

Oljelakk

En mulighet er å påføre oljelakk over den vanntynnbare lakken. Dette gir ingen dramatisk forandring, men det kan allikevel hende det blir mørkt nok for deg.

- Oljelakken har en noe mørkere egenfarge og gulner mer når den kommer på treverket, slik at helhetsinntrykket blir mørkere, forteller Lars Petter Andresen hos Scanox.

Om gulvet har vært i bruk etter forrige lakkstrøk, bør du gå over med en gulvrens før du lakkerer på nytt.

Tilsette beis i lakken

En annen mulighet er å blande beis i lakken. Dette fungerer ikke med alle beiser og lakker, så det kan være lurt å sjekke ut med produsenten først.

Eksempler på produkter som kan blandes, er Faxes vanntynnbare lakk og vanntynnbar beis. For å finne riktig blandingsforhold må man rett og slett bare prøve seg frem ved å sette prøver. En bør også teste behandlingen først for å se om resultatet blir jevnt.

- Dersom det laget med lakk som ligger på gulvet fra før ikke er helt komplett, vil den fargede lakken trekke inn ujevnt og man vil få skjolder. Det er derfor viktig at man prøver lakken på et lite synlig område først, anbefaler Vebjørn Ohnstad hos Brynsløkken, som distribuerer produkter fra Faxe.

Mer informasjon

www.herdins.no

www.brynslokken.no

www.scanox.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.