Kategorier

Meny

Konto

Kan jeg male godstolen?

Jeg har to brune skinnstoler som jeg så gjerne skulle malt sorte. Går det an å male dem?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan jeg male godstolen?

Foto: Bohus

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis du ønsker å skifte utseende på skinnmøbler, står du overfor et dilemma hvor du må velge mellom komfort eller utseende. Det er nemlig mulig å endre fargen på stolene, men den gode, myke skinnfølelsen vil bli dårligere.

Dersom du velger å endre fargen, er sprøytelakkering et godt alternativ.

- Sprøytelakkering er bedre enn maling, men også med lakk vil stolene bli klammere og føles mer som skai, forteller Leif Augustin fra Alanor.  

Stolene kan altså bli sorte og pene hvis du er villig til å fire litt på komfortkravene. Vær imidlertid oppmerksom på at dette er en jobb som bør gjøres av profesjonelle for å være sikret et godt resultat. Det finnes egne lakkererfirmaer som gjør slikt arbeid.

Frisk opp den originale fargen

Et alternativ til å farge om stolene, er å friske opp den fargen de allerede har. En sliten og blass stol kan nemlig bli nesten som ny ved hjelp av en god lærkrem. Men det er ikke mulig å skifte farge på læret ved hjelp av en slik behandling.  

- Det er viktig å være helt sikker på at det er skikkelig, gjennomfarget skinn, ikke en lakket imitasjon. Hvis det er slik "billig-skinn" vil ikke kremen trekke inn, men legge seg som en hinne på overflaten, og smitte over på klær og lignende, sier Augustin.

Mer informasjon

www.alanor.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]