Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Behandling av skinnmøbler

Å rense skinnmøbler er en enkel oppgave. Særlig tidkrevende er den heller ikke. Er skinnmøblene slitt, kan de også få en form for malingsbehandling, som også er en helt overkommelig oppgave.

 • Skinnstolen er blitt som ny.

  Foto:

 • Så ille var skinnstolen før rensing og rehabilitering.

  Foto:

 • Produktene til renseprosessen.

  Foto:

 • Enkel møbelrensing med svamp.

  Foto:

 • Maling og toppfinish.

  Foto:

 • Malingen stoples på der skinnet er slitt av.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Resultatet i begge tilfeller er at et skinnmøbel kan bli nærmest som nytt (bilde 1). Her viser vi både hvordan man renser og påfører en ny overflate.

Dette eksemplet av et lyst skinnmøbel i norsk okseskinn hadde fått en hard medfart på de utsatte armlener (bilde 2), samtidig som det over tid generelt mister farge og glans. Ved en renseprosess (bilde 3) bruker man et spesialmiddel, en enkel svamp, en klut og en lærkrem. Ved hjelp av svampen gnir man rett og slett skinnet rent (bilde 4). Når rensemiddelet har tørket masserer man lærkremen inn med en klut, litt ekstra der det er sømmer for at det ikke skal bli tørt og sprekke, og så tørker man til slutt over med universalkluten for å få den rette glansen.

I dette verstingtilfelle av en stol, hvor det lyse skinnet på armlenene nærmest var slitt av, var det også påkrevet med en rehabilitering. Man renser da møbelet på samme måte som nevnt overfor. Deretter tar man i bruk en møbelfarge og en fargeløs Top Finish (bilde 5). Spesialmalingen er mikset etter en fargeprøve tatt fra en bit under stolen. Ved hjelp av svampen stopler man malingen på til alle sår er borte (bilde 6 og 7). Man nærmest bygger skinnet opp på nytt. Den fargeløse finish påføres når fargen er tørr. Til slutt bruker man lærkremen og foretar en siste avtørking.

Oppdatert: 24.06.2014  

Dette ble brukt:

Spesialmiddel: Strong Effect Leather Clean - Alanor

Liberon Universalklut - Alanor

Liberon Lærkrem - Alanor

Møbel farge: Master Colour - Alanor

Top Finish - Alanor

Svamp

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]