IFI logo
Se flere bilder
Kan innemøbelet stå ute?

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no (illustrasjonsfoto)

Kan innemøbelet stå ute?

Jeg har en gammel ubehandlet skjenk som jeg ikke vil kvitte meg med, men som jeg ikke har plass til inne. Lurer derfor på å sette den ut på terrassen. Er det noe jeg kan behandle den med som gjør at den tåler vær og vind uten miste preget sitt? Vil helst ikke male den.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du kan enten olje eller lakkere skjenken for at den skal holde seg over tid. Det du må være klar over er at denne behandlingen ikke er en engangsbehandling, men at du må følge opp behandlingen ved behov.

En lakk har lengre vedlikeholdsintervaller enn olje, men til gjengjeld er jobben litt større når du først skal gjøre den.

- Et godt alternativ vil være en høykvalitets olje beregnet for hagemøbler. Påfør flere strøk til du ser at vannet perler seg på overflaten i stedet for å trekke inn – da er treverket mettet med olje. Det arbeidet du investerer nå, får du igjen for senere, forteller Audun Klauseie hos Alanor, som anbefaler blant annet Liberons olje Liboil.

Denne vanntesten kan du også gjøre med jevne mellomrom for å sjekke om det er på tide med ny behandling.

Dersom skjenken får stå under tak, vil den være mindre utsatt for regn og sollys, og kan dermed stå lenger før den trenger ny behandling. Det kan også være lurt å huske på å rengjøre den grundig om høsten, slik at all gammel skitt er borte før du setter den inn for vinteren.


Mer informasjon

www.alanor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.