IFI logo
Se flere bilder
Julegavetips til deg som er sent ute

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Julegavetips til deg som er sent ute

Ute på juleshopping i siste liten og uten forslag til julegaver? Hvorfor ikke gjøre noe helt annerledes og leie en interiørkonsulent i gave til en du er glad i?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad har god erfaring rundt det å være julegave etter mange år i bransjen. Hun sier hun merker trenden rundt å gi alternative julegaver. Interiørtjenester er i vinden på samme måte som å gi bort spaopplevelser, frisørtimer og lignende.

Hva kan de gjøre?

Det er i hovedsak to måter å kjøpe tjenester som dette på. Enten kan givere av gaven gi en spesifikk oppgave. De forteller da på forhånd hva som ønskes og viser frem det aktuelle rommet/huset til konsulentene, som deretter kan sette sammen et forslag som kan gis i gave. Forslaget kan for eksempel inneholde fargepalett, forslag til gardiner, ommøbleringstips osv. En annen mulighet er å leie konsulenten på timebasis, slik at mottakere av gaven får for eksempel 2, 5 eller 10 timer med konsulenten. Da er det opp til mottaker selv hvordan de vil disponere tiden.

Pris?

Pris på slike tjenester kan variere. Ellen Skifjeld Lønnestad tar 600 kroner i timen for sine tjenester. Så da avhenger det av hvor omfattende oppgaven er, med hensyn til hvor mange timer som trengs, hvor høy den endelige sluttpris på gaven blir.

Til hvem?

En julegave som dette kan være aktuelt for både ung og gammel som ønsker fornyelse. Folk i alle aldere benytter seg av slike tjenester. Ettersom mulighetene er så mange er det i realiteten ingen annen forutsetning enn at mottaker har en egen bolig som er klar for forandring.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.