Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Jul i alle rom

Nissen feirer jul på låven, englene flyr over Betlehem og noen tenner lys på Frogner.

 • Kjøkkenet i den klassiske bygården på Frogner er pyntet til jul. Gardiner og tapetet fra Green Apple har samme vakre mønster som passer til den klassiske stilen.

  Foto:

 • Spisestuen er pusset opp med mønstret metalltapet, de gamle mahognistolene er trukket i gyllen velur, og vinduene har vakre silkegardiner. En prismekrone troner over det festpyntede julebordet.

  Foto:

 • - Jeg husker juleselskapene i rene Fanny og Aleksander-stil der vi fylte med huset med slekt og venner, forteller Ellen Lind, gründeren av Green Apple.

  Foto:

 • Den vakre peisestuen er pyntet til julefest. Myke stoffer, engler og lys skaper den gode stemningen.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

I en leilighet på Frogner i Oslo vokste gründeren av Green Apple, Ellen Lind, opp. Bygården i nyklassisistisk stil ble bygget i 1910 og er tegnet av Henrik Nissen. Gården er typisk for sin tid med stuer som ligger på rekke og rad, store rom med god takhøyde og høye vinduer med dype vinduskarmer.

- Jeg har spesielt mange gode minner fra julefeiringer i min barndom. Mor hentet frem den gode, gamle julepynten og dekorterte huset tradisjonen tro. Nisser og engler, dekorasjoner og duker ble lagt på sine faste plasser. Det var levende lys i alle rom og blomster overalt. Det duftet godt av epler og nellik, kakebakst og den tradisjonelle julematen. Og denne leiligheten er jo som skapt for gjestebud. Jeg husker juleselskapene i rene Fanny og Aleksander-stil der vi fylte med huset med slekt og venner, forteller Ellen. 

Oppussing i klassisk stil

Eldre leiligheter trenger oppussing en gang i blant - likeså leiligheten på Frogner.

- Da vi skulle pusse opp her, var vi opptatt av å bevare og beholde mest mulig av det opprinnelige. Møbler og nesten alt innbo står som det gjorde da jeg var liten, men selvsagt måtte vi oppgradere og restaurere noe, sier gründeren, som selvsagt har valgt myke stoffer, klassiske tapeter og annet tilbehør fra eget sortiment i Green Apple.

Kjøkkenet er romslig med en hyggelig spiseplass under vinduet.

- Her spiste vi alle hverdagsmåltidene, minnes Ellen. Den opprinnelige innredningen ble pusset opp og veggen tapetsert i toile de Jouy. Liftgardinene har samme motiv. Dette mønsteret er flott til denne type arkitektur og gir rommet både eleganse og varme. I disse dager dufter det pepperkaker og annen deilig julebakst.

Spisestuen er pusset opp med mønstret metalltapet som understreker de fine dimensjonene i rommet. De gamle mahognistolene ble trukket i gyllen velur, og vinduene fikk mellomforede silkegardiner og gulstripete stores. En stor prismekrone troner over det festpyntede julebordet. 

En dobbel døråpning fører inn til den julepyntede peisestuen. I hjørnet står flygelet Ellens far spilte på hver kveld da hun var barn. Peisen er stuens naturlige samlingspunkt, og foran den står originale rokokkostoler og en velursofa akkurat som i gamle dager. Sofaen har fått en aldri så liten ansiktsløftning med nye puter og pledd. Dette er et takknemlig rom å pynte til jul. Her er det plass til et høyt og flott juletre, og den gamle, kjære julepynten er hentet frem.   

For mer inspirasjon se boken: Interiør - designernes egne hjem fra Green Apple.

Oppdatert: 03.12.2015  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]