Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
For gårdeier

Istapper er tegn på bygningsfeil

  •  
  •   Publisert:
  Jon Halvorsen/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Som så ofte ellers i livet, er det også for en gårdeier lurt å ha midler til å kunne finansiere akutte reparasjoner.

Aller mest lønnsomt er å sørge for løpende vedlikehold slik at du unngår overraskelsene.

Likviditet

Likviditet er et viktig ord i driften av bygninger. Du må ha tilgjengelige midler til å gjennomføre vedlikehold. Det betyr at leieinntektene må være høye nok til at du som gårdeier har noe å rutte med. Også for leietakere/beboere i borettslag og sameier er det i det lange løp mer lønnsomt å ha en litt høyere husleie. Forsinket vedlikehold som vokser deg over ørene, ender ofte opp med å bli langt dyrere for deg/styret/leietakere enn det bør bli.

Viktig med planmessig vedlikehold

Mange gårdeiere leier ut lokaler hvor det i kontrakten er angitt hvor mye husleien kan økes hvert år. Kanskje har du latt leiekontrakten gå for billig i et marked hvor du var glad du i det hele tatt fikk leid ut lokalene dine? Da er planmessig vedlikehold viktigere enn noensinne. Malermesteren blir en viktig samarbeidspartner som kan gjennomføre en rekke preventive vedlikeholdsoppgaver.

Tiltrekker seg nye leietakere

En godt vedlikeholdt bygning vil dessuten tiltrekke seg nye leietakere. Ingen vil flytte inn i noe som ser falleferdig ut. Om leieinntektene ikke strekker til, kan det være du må se på andre finansieringsløsninger. Men du kan også se deg om etter andre inntektskilder. Har du en vegg som kan leies ut til reklameformål? Kan det være aktuelt å opparbeide parkeringsarealer for utleie? I borettslag og sameier bør det opparbeides et vedlikeholdsfond slik at ikke hver enkelt reparasjon blir en diskusjon om økning i husleie/fellesutgifter. Se deg rundt og se hvilke investeringer du kan gjøre for å få flere inntekter. Det kan hjelpe deg med å skaffe inntekter som kan bidra til at du kan investere klokt i vedlikehold.

Les også Spart eller lånt? Gjør jobben nå!

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer For gårdeier

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: