Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Istapper er tegn på bygningsfeil

Som så ofte ellers i livet, er det også for en gårdeier lurt å ha midler til å kunne finansiere akutte reparasjoner.

  • Istapper er tegn på bygningsfeil

    Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Aller mest lønnsomt er å sørge for løpende vedlikehold slik at du unngår overraskelsene.

Likviditet

Likviditet er et viktig ord i driften av bygninger. Du må ha tilgjengelige midler til å gjennomføre vedlikehold. Det betyr at leieinntektene må være høye nok til at du som gårdeier har noe å rutte med. Også for leietakere/beboere i borettslag og sameier er det i det lange løp mer lønnsomt å ha en litt høyere husleie. Forsinket vedlikehold som vokser deg over ørene, ender ofte opp med å bli langt dyrere for deg/styret/leietakere enn det bør bli.

Viktig med planmessig vedlikehold

Mange gårdeiere leier ut lokaler hvor det i kontrakten er angitt hvor mye husleien kan økes hvert år. Kanskje har du latt leiekontrakten gå for billig i et marked hvor du var glad du i det hele tatt fikk leid ut lokalene dine? Da er planmessig vedlikehold viktigere enn noensinne. Malermesteren blir en viktig samarbeidspartner som kan gjennomføre en rekke preventive vedlikeholdsoppgaver.

Tiltrekker seg nye leietakere

En godt vedlikeholdt bygning vil dessuten tiltrekke seg nye leietakere. Ingen vil flytte inn i noe som ser falleferdig ut. Om leieinntektene ikke strekker til, kan det være du må se på andre finansieringsløsninger. Men du kan også se deg om etter andre inntektskilder. Har du en vegg som kan leies ut til reklameformål? Kan det være aktuelt å opparbeide parkeringsarealer for utleie? I borettslag og sameier bør det opparbeides et vedlikeholdsfond slik at ikke hver enkelt reparasjon blir en diskusjon om økning i husleie/fellesutgifter. Se deg rundt og se hvilke investeringer du kan gjøre for å få flere inntekter. Det kan hjelpe deg med å skaffe inntekter som kan bidra til at du kan investere klokt i vedlikehold.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]