Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Inviter folk hjem, oppfordrer IKEA

Kom deg hjem! er årets oppfordring til oss fra hjeminnredningsgiganten IKEA. Katalogen for 2008 blir distribuert til nærmere to millioner norske husstander fra og med 13. august.

cloud_download
fullscreen
 • Kom deg hjem! er temaet for årets IKEA-katalog. Den blir av mange sett som den reneste bibelen innenfor interiør og hjeminnredning.

  Foto:

 • IKEA lanserte årets norske katalog under Øya-festivalen i Oslo. I Middelalderparken hadde hjeminnredningsgiganten innredet fire fiktive leiligheter med møbler fra årets katalog. Temaet for utstillingene var det samme som for katalogen: Hjemmet er verdens viktigste sted. Kom deg hjem.

  Foto:

 • Designer Carl Öjerstam tok utgangspunkt i en hånd da han tegnet svingstolen Tirup, i tydelig skandinavisk designstil.

  Foto:

 • Serien Mandal er basert på furu, klarlakkert og sort. Nattbordet er nett og retroinspirert.

  Foto:

 • Rødt er en hyppig brukt farge i årets katalog. Her bokhyllen Lerberg.

  Foto:

 • .og gamle Billy-bokhyllen i ny drakt.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Generelt gir årets IKEA-katalog et ryddig inntrykk, med stuemøblene atter i den fremre delen, fulgt av spiseplassen og kjøkkenet. At stuen er tilbake som det viktigste rommet i katalogen henger sammen med temaet for årets hjeminnredningsbibel: "Kom deg hjem".

- Det er et tankekors at vi pusser opp boligene våre som aldri før, men svært få av oss inviterer gjester hjem, fortalte Camilla Lindemann, kommunikasjonssjef i IKEA Norge ved lanseringen av katalogen.

- Hjemmet er verdens viktigste sted. Derfor vil vi minne om at det også er en fantastisk sosial arena, sa hun.

Retrotrekk

Årets katalog inneholder nærmere 1000 nyheter, eksempelvis sofaserien Karlstad som også inneholder en sjeselong, storselgeren gjennom mange år, Klippan, har fått et retroinspirert trekk, den nette og organiskformede lenestolen Tirup som er helt ny, og mye, mye mer. Furumøblene begynner så smått å gjøre entré igjen, fremst i katalogens soveromsavdelingen. For eksempel i nye serien Mandal, med en hodegavl som minner om en gymsalens ribbevegg, seng og 70-tallsinspirert nett nattbord i klarlakkert og mørkbeiset furu.

Overhodet er mange av møblene, tekstilene og uttrykket i katalogen retroinspirert, med grafiske og sort/hvite interiører, krydret med aksentfarger som for eksempel eplegrønt, knallgult eller oransjerødt. De ornamentale og blomsterinfluerte møbelstoffene har også fått en fremtredende plass, liksom flere lekne og psykedeliske gardinstoffer i knalle farger. Fjorårets helhvite, minimalistiske interiører er mer eller mindre blitt utryddet.

- Etter flere års satsning på på kjøkken og soverom, synes vi det er spennende endelig å kunne fokusere på stua. Årets uttrykk preges av den skandinaviske stilen, med mye furu og røde og sorte møbler, sa Camilla Lindemann.

Latskap

IKEA Norge har i forbindelse med kataloglanseringen spurt om nordmenns holdning til sosiale sammenkomster og det å ha eller gå på besøk. 60 prosent av de spurte mener vi har en svak besøkskultur i Norge. Nordlendingene har flest gjester og 56 prosent av dem inviterer til fest mer enn tre ganger i året. Tilsvarende tall for Østlandet er 38 prosent, oslofolk er minst flinke til å invitere hjem.

71 prosent av de spurte liker best å invitere gamle og nære venner hjem, få ber nye venner eller kolleger om å komme på fest hjemme. Tidsklemma oppgis som hovedgrunn til at man ikke har mer besøk, mens hele 14 prosent sier de inviterer sjelden grunnet ren latskap.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]