Kategorier

Meny

Konto

Hyttekos med malt panel

Hytta er et samlingssted for familie og venner, hvor det etter hvert ble behov for større plass. Da utvidelsen var et faktum, falt det naturlig å modernisere rommene samtidig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hyttekos med malt panel

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Stuerommet fikk en vellykket ansiktsløftning, og fremstår nå som en varm, innbydende og komfortabel stue med spiseplass til mange. Vedfyring, parafinlamper, matlaging og mengder av stearinlys i årenes løp, hadde gjort sitt til at treverket i tak, vegger og gulv var blitt betraktelig mørkere og noe skjoldete. Det var stor enighet i familien om at furupanelets ubehandlede dager var talte!

Det var ønskelig å skifte ut de fleste av møblene, uten nødvendigvis å handle nytt i butikk. Sofaer, spisebord og stoler er derfor kjøpt brukt, gamle bokhyller er malt og et arvet kjøkkenbord står sammen med sofaene.

Dele på Pinterest Stuen før maling og lakk fikk fritt leide; mørk, gul og urolig.

Stuen før maling og lakk fikk fritt leide; mørk, gul og urolig.

Vellykket blanding

Ymse løsninger til treverket ble diskutert, deriblant beis og panellakk. Det store rommet har to typer panel med veldig forskjellige uttrykk – spisestuedelen har liggende veggpanel, mens i stuehjørnet er det stående villmarkspanel. Hytteeierne var usikre på resultatet dersom såpass ulike paneluttrykk i samme rom ble behandlet med en transparent overflatebehandling, så derfor falt valget på maling – og det med stort hell! Alle veggene ble malt i en og samme farge, og det i seg selv «ryddet opp» og skapte helhet, og ikke minst kommer nå villmarkspanelets røffe form til sin rett.

Fargepaletten har utgangspunkt i en peis i gråfarger, samt naturen rett utenfor døren. I tillegg til taket, som nå er hvitt, veggene som er varmgrå og gulvet som er slipt og lakkert og tilbake til i sin opprinnelige lød, er det syrlige grønnfarger, rødt og grått som står for fargene – både varme, rolige og friskere innslag.

 

Dele på Pinterest Lyse rammer rundt grå- og grønnfarger med varme, røde innslag. Alt i alt en frodig miks!

Lyse rammer rundt grå- og grønnfarger med varme, røde innslag. Alt i alt en frodig miks!

Dele på Pinterest Tre meter spisebord i lysnede omgivelser – her kan man sitte lenge og vel i hyggelig lag.

Tre meter spisebord i lysnede omgivelser – her kan man sitte lenge og vel i hyggelig lag.

Dele på Pinterest En hyggelig krok i stuen, hvor den gamle skuvsengen har fått hedersplassen. Sammen med det nymalte, røffe villmarkspanelet skaper den god atmosfære.

En hyggelig krok i stuen, hvor den gamle skuvsengen har fått hedersplassen. Sammen med det nymalte, røffe villmarkspanelet skaper den god atmosfære.

Mer informasjon:

Flügger

Dette ble brukt:

Tak og taklister: Interior High Finish 90, helblank, farge S 0500-N – FLÜGGER

Vegger: Interior High Finish 20, halvmatt, farge Wet Sand 4 – FLÜGGER

Vinduer og karmer: Interior High Finish 50, halvblank, farge S 0500-N – FLÜGGER

Gulv: Natural Wood Gulvlakk 50 – FLÜGGER

Dører, vinduer og karmer: Interior High Finish 50, halvblank, farge S 0500-N – FLÜGGER

Tepper, lamper, møbler, pledd og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]