Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Hiv malingsrestene!

Er du blant dem som fyller opp kjelleren og boden med gammel maling? - Hiv det, sier Jarle Kristiansen fra Fargerike på Torshov.

  • Hiv malingsrestene!

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Hva gjør du med alle malingsrestene etter at du er ferdig med et oppussningsarbeid? Setter du det ned i boden i tilfelle du skal få bruk for det igjen?

- Boder og kjellere rundt om i landet fylles opp med halvfulle malingsspann, sier Kristiansen. - Å ta vare på et pr liter maling i håp om at man kanskje skal få bruk for den igjen, er bare tull. Avfall med maling og lakk kan avgi helse- og miljøfarlige stoffer, og våte filler tilsølt med løsemidler kan være direkte brannfarlige. Vi anbefaler stort sett kundene våre å kaste gamle malingsrester.

Spesialavfall

- Men du må absolutt ikke helle malingsrestene ut i vasken eller hive det i søppelen, advarer Kristiansen. Kommunen plikter å ha et mottak for spesialavfall for private husholdninger der du kan levere fra deg malingsrestene. Brukt utstyr (pensler og lignende) tilsølt med mye maling eller lakk bør også leveres som spesialavfall.

- Mange kommer til oss med halvtomme malingsspann, og vi jobber for å få i stand en ordning der fargehandelen kan ta imot malingsrestene, sier Kristiansen, men foreløpig må du nok forholde deg til kommunenes mottak.

Heftgrunning

Tidligere var det vanlig å bruke gammel maling som grunning, og det er årsaken til at mange har tatt vare på malingsrestene. Vi fraråder derimot dette på det sterkeste. Det beste resultatet får du hvis du benytter en spesialmaling for grunning, såkalt Heftgrunning. Den gjør at malingen fester seg mye bedre til underlaget, og du unngår at malingen flasser av. Kanskje det koster litt mer å kjøpe ny maling hver gang, men i lengen er det helt klart å foretrekke.

Oppdatert: 03.12.2015  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]