Kategorier

Meny

Konto

Har du savnet denne?

Husker du da den fantes en luktfjerner i butikkene som hverken luktet frisk sitrus, vårblomster eller syntetisk fjellbekk? Undersøkelser viser at 50 prosent av oss husker den nøytrale luktsprayen som forsvant for noen år tilbake, og at 45 prosent skulle ønske de kunne fått kjøpt produktet. Nå relanseres X-it endelig!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Har du savnet denne?

Foto: Krefting

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var helt tilbake på 80-tallet at Tidemanngruppen utviklet og patenterte produktserien X-it, etter om lag ti års samarbeid med skandinaviske universitets- og forskningsmiljøer. I likhet med i dag, var luktfjernere på markedet i all hovedsak produkter som kun maskerte dårlig lukt med en syntetisk duft. Målet med X-it var derfor å bli en ledende merkevare for produkter som nøytraliserer og fjerner vond lukt, uten å lukte - og samtidig være miljøvennlig og bra for inneklima. Det lykkes de i stor grad med, fordi produktet tar problemet med roten, den fjerner luftmolekylene ved å reagere med dem kjemisk. 

Etter å ha hatt en enorm vekst i markedet, og vært markedsleder i Norge i sin kategori, gikk etterhvert salget sterk tilbake da distributøren ble kjøpt opp av et selskap som ikke ønsket å prioritere varmerket, og produktet forsvant til slutt helt fra markedet. 

Parabenfri og allergivennlig

- Mange forbrukere har savnet X-it, som i sin tid revolusjonerte markedet med en luktfjerner som fjernet vond lukt uten å lukte. Valg av luktfjerner var lett, da X-it var 100 prosent naturlig og inneholdt verken parfyme eller parabener. Både astmatikere og personer med ulike allergier kunne uten problem benytte seg av X-it. Det er dette som gjør produktet så unikt, samtidig som den fysisk fjerner lukten istedenfor å maskere med sterk parfymelukt, som vanlige luktfjernere gjør, sier Inger Løvaas hos Krefting, som har kjøpt opp varemerket, og nå velger å relansere X-it i nye størrelser og design.

Krefting har stor tro på produktet, og ser ingen grunn til at det er mindre aktuelt i dag enn ved første lansering. 

- En større forekomst av astma har sammen med bevisstheten rundt miljø, parabener og allergener økt betydelig de siste årene. X-it er 100 prosent naturlig og nedbrytbar i naturen. Dette gjør X-it enda mer aktuell i dag, sier hun.

Bruk X-it for å effektivt fjerne lukt fra matos, toaletter, sure sko, oppkast, røyk, kroppslukt, flekker på tekstiler, bleier m.m. Spray noen ganger på det som lukter, så starter X-it å virke med én gang.

Dele på Pinterest Slik ser X-it ut i dag! Finnes i 50ml og 200 ml flasker.

Slik ser X-it ut i dag! Finnes i 50ml og 200 ml flasker.

Mer informasjon

www.krefting.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]