Kategorier

Meny

Konto

Gulvlakk med lengre liv

Med hjelp av en profesjonell håndverker, en nyutviklet gulvlakk og en bærbar UV-lampe kan du ta i bruk ditt nylakkerte gulv straks etter at behandlingen er avsluttet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gulvlakk med lengre liv

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Scanox lanserte nylig Trestjerner UV Gulvlakk. UV-behandling har til nå vært forbeholdt industrien, men med ny teknologi som har gjort maskinene mindre, samt utvikling av nye lakkprodukter, er det nå mulig å få lagt ny UV-herdet lakk på gulvet.

Dele på Pinterest Spesiallakken fra Scanox må til for at UV-påvirkningen skal fungere.

Spesiallakken fra Scanox må til for at UV-påvirkningen skal fungere.

System for profesjonelle

Systemet som Scanox nå har lansert mot proffmarkedet består av en primer, grunning og gulvlakk i silkematt 20 og halvblank 45. Trestjerner UV Gulvlakk ser ut som en vanlig gulvlakk og påføres som en vanlig gulvlakk, men ved hjelp av UV teknologi herder den umiddelbart.

– Ved å benytte Trestjerner UV gulvlakk kan gulvet tas i bruk sekundet etter at det UV-belyst, og er et godt valg når det haster å ta i bruk det nylakkerte gulvet. For offentlige bygg og næringsbygg kan det ligge store besparelser i rask herding. Restauranten kan åpne om kvelden selv om gulvet ble lakkert på formiddagen. Skolen kan starte undervisning samme dag som gulvet ble rehabilitert. I tillegg er slitestyrken på lakkoverflaten er mellom to og tre ganger så høy som for vanlige gulvlakker, noe som forlenger vedlikeholdsintervallene, forteller laboratoriesjef Christian Berge.

Dele på Pinterest Gulvlakken tørker og herder på et øyeblikk når den utsettes for bestrålingen fra UV-lampen.

Gulvlakken tørker og herder på et øyeblikk når den utsettes for bestrålingen fra UV-lampen.

Farge på gulvet

Det nyutviklede systemet kan benyttes på heltre- og parkettgulv, samt homogen vinyl og linoleum. På ubehandlet/nedslipt heltre- og parkett kan systemet kombineres med pigmentert Trestjerner Gulvolje dersom det ønskes farge på gulvet.

Nytt liv til gamle belegg

Trestjerner UV Gulvlakk anbefales til renovering av homogen vinyl og linoleum. Den slitesterke lakkflaten gjør polishbehandling overflødig og forenkler renholdet av gulvet, siden smuss har vanskelig for å feste seg og det er lettere å føre moppen over gulvet.  Med forlenget levetid på det gamle belegget, lavere vedlikeholdskostnader og forenklet rengjøring, blir rehabilitering av det gamle belegget ofte et fordelaktig økonomisk valg. 

Prosessen med klargjøring av overflaten, påføring av Tresterner UV Gulvlakk og UV belysning kan gjennomføres i løpet av en natt, og gulvet er klart til bruk neste morgen.

Dele på Pinterest Laboratoriesjef Christian Berger fra Scanox demonstrerer her fremgangsmåten for bruk av UV-lakk for profesjonelle gulvleggere.

Laboratoriesjef Christian Berger fra Scanox demonstrerer her fremgangsmåten for bruk av UV-lakk for profesjonelle gulvleggere.

Mer informasjon:

www.trestjerner.no

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Gulvlegging
Rørlegging
Maling

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]