Kategorier

Meny

Konto

Gulv som binder allrommet sammen

Funkishuset var bare 10 år gammelt, men familien ville gjøre kjøkken og spisestue - allrommet - til sitt eget. Et lekkert parkettgulv satte stemningen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gulv som binder allrommet sammen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

For vel et år siden byttet familien på tre bolig; mor, far og nesten voksen sønn flyttet inn i et ti år gammelt funkishus. Huset var i god stand, men de satte raskt i gang noen prosjekter for å gjøre det til «sitt».

Huset var bygget i moderne funkisstil med åpne løsninger og store vindusflater. Men hovedrommet, kjøkken-spisestue, virket likevel litt tung og lukket. De ønsket et lysere, mer åpent og praktisk allrom. Kjøkkeninnredningen i gulnet eik, og den blanklakkert trestavs-eikeparketten ble raskt satt på listen over ting som måtte vike. De pønsket ut en ny planløsning og med kjøkkenet bedre integrert i spisestuen. En hvit og stilren kjøkkeninnredning ble bestilt og kom raskt på plass, så startet jakten på gulvet.

Gulvet skulle passe til bruken av rommet og bidra til ønsket stil og atmosfære. 

Dele på Pinterest Gulvet måtte stå til de røffe betongveggene.

Gulvet måtte stå til de røffe betongveggene.

Barbeint og behagelig

De så for seg et bredt, en-stavs og naturlig gulv som ville stå godt til de grove murveggene, stål drager i taket og det litt strammere hvite utrykket i kjøkkenet. Valget falt på et røft tregulv med ekstra brede og lange bord som er håndskrapet, røkt og hvitbehandlet.

- Når vi ser på "før" bildene, virket alt litt trangt og rotete. Det nye gulvet gjør hele rommet, og binder det sammen på en ryddig, ren og naturlig måte. Vi føler at vi har lykkes veldig godt med det. Vi går alltid barbent inne og rommet virker mye lunere med det nye gulvet. Da vi fikk det nye gulvet på plass, var det som hele huset skiftet karakter, forteller en fornøyd huseier som inviterer oss inn på et røft og tøft tregulv.

Dele på Pinterest Den glatte kjøkkeninnredningen er en fin kontrast til gulv og vegger.

Den glatte kjøkkeninnredningen er en fin kontrast til gulv og vegger.

Mer informasjon

www.sagaparkett.no

Dette ble brukt

Vegger: ingen overflatebehandling, kun pusset

Gulv: SAGA Wideplank, Eik 1-stav Old Smoked White 101652 - SAGA PARKETT

Kjøkkeninnredning og hylle: Next, hvit, matt lakk - HTH.NO

Komfyr og ventilator: SIEMENS.NO

Gulvteppe, krukker, bolle og annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]