IFI logo
Se flere bilder
Glimmer, gull og dansk håndvevd

Foto: Tor Henning Støldal og Produsent

Glimmer, gull og dansk håndvevd

Vi mikser produkter langt mer enn før. Det er ikke slik at noen bare kjøper billig eller som her - bare i den høyere prisklasse.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi kan kombinere dyre designmøbler med IKEA-produkter, reise til eksotiske steder og bo billig, men spise dyre middager. Mange gjør litt av hvert. Så også med tekstiler. Her kan du variere i hvilket rom som skal innredes. Noen rom ønsker du presentable, i andre kan det være greit med rimeligere løsninger.

Det er skinnende metaller i tiden - i klesbransjen og i interiørbransjen. Det kan være gull, sølv, bronse, messing - noe med glitter og stas. Produkter med silke gir også overflater som er alt annet enn matte.

Tekstilleverandøren Intag importerer tekstiler fra et av de eldste silkeveverier i Italia - i Venezia. I dagens kolleksjoner er det både historisk klassisk og moderne trendy. Silke blandes med materialer som viskose i noen tilfeller - med lin, bomull eller akryl i andre. Felles for tekstilene er at de allikevel gir det skinnende inntrykk. (Se bildeserien.)

Dansk kvalitet

   

Skandinavisk designtradisjon har en annen historie, men også her er produsentene opptatt av hva som foregår i helt andre kulturer. En dansk kolleksjon (også fra Intag) leverer håndtrykte tekstiler hvor fargesettingen ikke er så sterk som for eksempel i Italia. Den betegnes som "myk minimalisme"! Men her er også farger og mønstre med inspirasjon fra håndlagde tekstiler i India.

Tekstilene har blandingskvaliteter, som polyester- og bomullsveving. Når bomullen brennes bort for å gi mønstre, får du en nesten gjennomsiktelig ausbrenner-kvalitet. (Se bildene.)

Disse fører produktene:
  • Intag tlf. 22 54 03 00
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.